Ioan Oltean: Remanierea se face, nu se discută nici în presă şi nici la petreceri

Secretarul general al Partidului Democrat Liberal, deputatul Ioan Oltean, susţine că declaraţiile făcute de unii democrat-liberali pe tema remanierii guvernamentale sunt pripite, singurul în măsură să decidă acest lucru fiind premierul, cel care a fost mandatat de Biroul Permanent Naţional.

„Eu cred că s-au pripit, sunt afirmaţii făcute exact după sărbătorile de iarnă. Eu cred că problema remanierii guvernamentale este problema primului-ministru. Le reamintesc colegilor mei şi celor care mai pun această problemă în discuţie că Biroul Permanent a mandatat premierul să facă remaniere dacă va aprecia că e necesar, fără ca noi să îl tot tragem de mânecă din când în când şi să îi amintim acest lucru”, a precizat Ioan Oltean, comentând astfel declaraţiile făcute de Raluca Turcan sau Petru Filip pe tema necesităţii imediate a înlocuirii unor miniştri.

Liderul democrat liberal a menţionat, în cadrul unei conferinţe de presă, că premierul şi preşedintele Traian Băsescu, dacă vor considera că trebuie făcută o remaniere guvernamentală, vor acţiona în consecinţă, „fără ca noi, cei ce suntem membri PDL să trebuiască să le reamintim din când în când, dând dovadă că suntem mai deştepţi decât ei sau mai preocupaţi faţă de actul de guvernare decât primul-ministru”. Altfel spus de Ioan Oltean, „remanierea se face nu se discută nici în presă şi nici la petreceri”. Deputatul bistriţean crede că remanierea guvernamentală ar trebui făcută, dar nu ştie „când şi cum”.

În ceea ce priveşte analiza miniştrilor PDL, Ioan Oltean consideră că premierul are toate datele necesare, iar o astfel de şedinţă „de judecată” nu ar trebui să fie una publică. „Premierul are o imagine exactă legată de activitatea fiecărui ministru în parte, ştie exact care este problema absorbţiei fondurilor europene la nivelul fiecărui minister, şi atunci când va aprecia că este nevoie de o remaniere. O va face”, a spus secretarul general al PDL. Deocamdată, astfel de analize a activităţii au fost făcute pentru secretarii de stat şi şefii de agenţii.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5