Ioan Oltean: România a depăşit criza

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, deputatul Ioan Oltean, consideră că România a depăşit criza, iar 2011 va reprezenta anul speranţei pentru români, cei care au fost nevoiţi să îndure neajunsuri anul trecut. „2010 a fost anul cel mai greu pe care România l-a avut din ’90 încoace, a fost anul crizei economice, al austerităţii, al grevelor, al luptei politice fără precedent în România. A fost un an pe care, vă spun foarte sincer, că mă bucur că l-am trecut. 2010 nu se va mai repeta în România în următorii ani”, a declarat liderul democrat-liberal, la ceas de bilanţ. Potrivit acestuia, anul trecut a fost apogeul crizei, al măsurilor nepopulare, neatractive, pentru care Guvernul Boc a fost blamat, dar care „au salvat România din criza economică pe care nu a generat-o Guvernul Boc şi PD-L”.

„Vedem că Europa este în criză, că multe state cu realităţi economice mult mai evidente, mai bine consolidate decât România se zbat în criză. România, în opinia mea, a depăşit acest moment. Anul 2011 este anul speranţei, nu numai din partea politicienilor, este anul speranţei pentru locuitorii acestei ţări, care au fost nevoiţi, prin prisma măsurilor luate, să îndure multe neajunsuri”, prognozează deputatul Oltean, mulţumindu-le românilor pentru modul în care s-au comportat şi au răbdat în 2010. Demnitarul bistriţean crede că legile adoptate în 2010 vor produce efecte pozitive în acest an şi vor marca o reformă profundă în domeniile respective.

Din punct de vedere politic, anul trecut a fost unul „al pasiunii politice”, Puterea şi Opoziţia negăsind căi de conlucrare. „Puterea şi Opoziţia nu trebuie să fie duşmani într-o ţară, mai ales în momentele de criză, de austeritate, ci trebuie să conlucreze în interesul bun. Sper ca anul 2011 să dea oamenilor politici mai multă înţelepciune, putere de echilibru, răbdare în a identifica soluţiile de colaborare şi de depăşire totală a crizei”, speră vicepreşedintele PD-L.

Bistriţa-Năsăud, judeţul cu cele mai multe lucrări de investiţii

Liderul PD-L BN, deputatul Ioan Oltean, a declarat că judeţul nostru a fost unul dintre cei mai importanţi beneficiari ai fondurilor pentru investiţii, fiind zona cu cele mai multe obiective finanţate. Drept exemplu, deputatul PD-L a nominalizat cele 27 proiecte care însumează 45 milioane euro, derulate prin Măsura 322. Mai mult, alte 16 proiecte în valoare de peste 75 milioane euro sunt implementate pe Măsura 125 şi au ca destinaţie reabilitarea infrastructurii rutiere din zona forestieră şi de hotar. Potrivit lui Ioan Oltean, în 2010, peste 2.000 miliarde lei au fost direcţionate spre lucrări de infrastructură în Bistriţa-Năsăud, fondurile fiind, în opinia sa, alocate echilibrat, în condiţiile în care jumătate dintre primăriile care au primit finanţare sunt cele conduse de PNL sau PSD.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5