Oltean: Vreau să îi cer premierului mai multă dorinţă de a colabora cu Opoziţia

Vreau să-i cer premierului mai multă dorinţă de a colabora cu Opoziţia, dar şi cu sindicatele, în vederea punerii în aplicare a măsurilor de austeritate, dar mai ales în vederea identificării acelor măsuri care să producă efectele cele mai bune. Eu cred că o colaborare cu toţi factorii interesaţi ca România să depăşească acest moment, şi mai ales cu partenerii sociali, este o măsură care se impune a fi luată în calcul de către Guvern, şi mai ales de către premier. În momentul acesta, criza economică nu trebuie să ne dezbine, criza economică trebuie să ne unească, fie că suntem la guvernare, fie că suntem în Opoziţie, pentru că toţi suntem într-un fel sau altul, afectaţi de criza economică, iar printr-o stare conflictuală permanentă, eu cred că şansele noastre de a depăşi acest moment se diminuează într-un mod simţitor, a declarat vicepreşedintele PDL Ioan Oltean, vineri, în cadrul unei conferinţe de presă.

Oltean a spus că în aceste momente Puterea şi Opoziţia ar trebui să manifeste o maximă solidaritate faţă de aceste măsuri de austeritate, o maximă cooperare în vederea depăşirii crizei, iar un pact de neagresiune, un pact social încheiat între Guvern şi sindicate este binevenit pe un termen de şase luni, în aşa fel încât Guvernul să aibă liniştea necesară să aplice aceste măsuri şi să urmărească diminuarea consecinţelor negative.

,,Eu sunt absolut convins că dacă s-ar fi purtat un dialog cu Opoziţia, în care să se prezinte datele care au dus la luarea acestor măsuri, consecinţele care decurg de aici, poate PSD ar fi fost mai puţin violent în manifestarea pe care o are acum, pentru că vreau să vă spun la modul cel mai serios, PSD, dar şi PNL nu au prezentat niciunde şi nimănui măsuri concrete care să ducă la diminuarea crizei. Eu spun că aceste măsuri nu există, pentru că dacă Opoziţia ar fi avut un plan clar de măsuri anticriză le-ar fi prezentat, dar nu îl au, au doar vorbe, vorbe simple, vorbe în moţiunea de cenzură, vorbe în presă. În CES s-au prezentat nişte soluţii, dar discuţiile s-au sistat. De aceea cred că o colaborare, o diplomaţie suplimentară din partea premierului în antrenarea tuturor factorilor sociali în actul de rezolvare a problematicii economice se impune cu necesitate!, a afirmat vicepreşedintele PDL.

În acelaşi context, Oltean a mai spus că, dacă premierul ar fi fost mai diplomat în relaţiile cu Opoziţia, cu siguranţă, opoziţia şi sindicatele ar fi avut un comportament mai puţin violent, mai lipsit de reproşuri.

,,Eu cred că e bine ca toţi factorii sociali să fie antrenaţi, iar o discuţie cu aceştia este binevenită, chiar dacă rezultatul nu se concretizează în măsuri pozitive. Un dialog este întotdeauna binevenit. Eu sunt pentru dialog, sunt un om al dialogului şi nu un om al intoleranţei. Niciodată dialogul nu este prea târziu”, a concluzionat vicepreşedintele PDL Ioan Oltean.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5