Ioan Peteleu (PNL): Bistriţa trebuie să treacă de la statutul de oraş-târg la cel de oraş inteligent. Altfel, rămânem izolaţi

Consilierul municipal Ioan Peteleu a reclamat, în cadrul unei conferinţe de presă, modul în care municipalitatea gândeşte dezvoltarea economică a acestui oraş, lispa unor măsuri de susţinere a antreprenoriatului determinând exodul tinerilor. Liberalul a menţionat că încă din 2013 a propus construirea, la Bistriţa, a unui incubator de afaceri şi a unui Centrul de dezvoltare, cercetare-inovare de noi tehnologii, care nu au fost preluate decât în 2014, ulterior fiind „blocate sistematic”.

„Suntem în 2017, nu avem nici incubator de afaceri şi nici centru de cercetare. Este foarte tragic. Mâine (n.n. – 15 iunie) se va lansa un program foarte important pentru România, dacă va fi şi susţinut financiar până la capăt, mă refer la Start Up Nation. Acest program prevede înfiinţarea în acest an a 10.000 firme în România. Mă întreb, Bistriţa cu ce susţine mediul antreprenorial fără a avea nişte structuri de sprijinire a afacerilor care să le pună la dispoziţia tinerilor antreprenori? Sunt foarte curios, câte firme vor aplica pe acest program?”, a menţionat Peteleu.

         Acesta a spus că decalajul dintre Bistriţa şi alte oraşe din regiune, inclusiv Clujul,  este din ce în ce mai accentuat, fapt care denotă „o lipsă totală de viziune în dezvoltarea economică a oraşului”.

         „Din punctul meu de vedere, Bistriţa trebuie să treacă de la un oraş-târg, bazat pe festivaluri şi alte spectacole de genul ăsta, la un oraş inteligent, având la bază economia bazată pe cunoaştere, mă refer la specializări inteligente gen IT, servicii, cercetare-dezvoltare. Altfel, vom rămâne pur şi simplu izolaţi”, a declarat consilierul municipal al PNL.

         Peteleu a menţionat că „judeţul o ia înaintea lui Creţu”, considerând priorităţi înfiinţarea incubatorului de afaceri şi a centrului de cercetare. „MI-ar fi plăcut să fie oraşul cârma în aceste proiecte, dar se pare că viziunea conducătorilor oraşului este cu totul alta. Trebuie să înţeleagă cei care conduc oraşul că în perioada în care ne aflăm lupta se dă practic pe atragerea resursei umane educate. Or dacă nu găsim un magnet care să atragă această resursă umană educată, practic oraşul într-o zi va muri”, a concluzionat el. 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]