Ioan Peteleu (viceprimar Bistriţa): Îmi doresc să scăpăm de păienjenişul de cabluri

Viceprimarul municipiului Bistriţa, Ioan Peteleu, a anunţat în cadrul unei conferinţe de presă că unul dintre proiectele pe care îl susţine este cel de realizarea canalizaţiei subterane pentru reţelele de telecomunicaţii pe raza oraşului, dar pornind de la Centrul istoric.
“Intenţia este şi aici de a concesiona acest obiectiv sau de a realiza un partenriat public-privat. Îmi doresc să scăpăm în cel mai scurt timp de păienjenişul de cabluri care, din punct de vedere estetic, trag în jos tot ce înseamnă oraş”, a explicat Peteleu.
Viceprimarul liberal a adăugat că un alt proiect propus pentru 2013 de grupul PNL este cel care vizează reducerea consumurilor energetice la clădirile din patrimoniul local, de la şcoli, grădiniţe, până la sediile administrative. “Acest lucru se poate face prin aplicarea unor procedee moderne, bazate pe tehnologii neconvenţionale, cum ar fi recuperarea căldurii din apele uzate prin pompe de căldurăp, cogenerare de înaltă eficienţă, panouri solare etc. Intenţionăm ca anul acesta să se realizeze un studio de fezabilitate şi un proiect tehnic, care să fie pregătite pentru următoarea perioadă de finanţare 2014-2020”, a argumentat Ioan Peteleu.
***
Un punct termic de pe Calea Moldovei ar putea fi transferat în incubator de afaceri
Liberalii bistriţeni susţin realizarea unui incubator de afaceri la Bistriţa, o posibilă locaţie fiind un fost punct termic de pe str. Calea Moldovei. Anunţul a fost făcut de viceprimarul Ioan Peteleu, care a menţionat că se impune realizarea unui studiu de fezabilitate şi a proiectului tehnic, fie pentru obţinerea unei finanţări europene, fie a unui sprijin guvernamental.
“Susţinem dezvoltarea afacerilor, mai ale a celor aflate la început. Este greu să dezvolţi o afacere mai ales a celor aflate la început. Trebuie să avem grijă de micii întreprinzăptori, să le asigurăm un mediu propice”, a precizat liberalul.
Ioan Peteleu a adus în prim plan şi intenţia înfiinţării unui centru de inovare-cercetare, de dezvoltare d enoi tehnologii, văzut ca un parteneriat întreUniversitatea Tehnică, Universitatea Babeş-Bolyai şi municipalitate. “Sunt câteva priorităţi în acest moment, mă refer la energie durabilă, la produse High Tech, material şi produse innovative, mediu etc. Sunt domenii în care se poate inova şi la Bistriţa, pentru că altfel specialiştii nu au de ce să se întoarcă să lucreze. Rămân la Cluj, la Bucureşti sau în alte zone, iar oraşul nostru a investit în educaţia acestor oameni”, a concluzionat el.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5