Ioan Ţintean: Guvernul Boc îşi va încheia mandatul

Liberalii mizează în special pe moţiunea de cenzură privind reducerea salariilor şi pensiilor pentru atragerea de voturi din partea parlamentarilor Puterii.

Deputatul PNL, Ioan Ţintean, a declarat, vineri, în cadrul unei conferinţe de presă că respectiva moţiune de cenzură are cele mai mari şanse de succes. Ţintean a apreciat că există o mare posibilitate ca moţiunea să fie sprijinită de parlamentari ai majorităţii parlamentare, deoarece există semnale pozitive în acest sens.

,,PNL, împreună cu PSD, cu PC, şi cu o bună parte din parlamentarii independenţi care la această dată ne-au transmis voalat că nu vor mai susţine Guvernul la moţiunea de cenzură care va fi depusă marţi, vor duce la încheierea mandatului Guvernului Boc. Suntem convinşi că nici independenţii, alţii decât cei din partidul domnului Gabriel Oprea nu vor mai susţine această formulă de guvernare care a dovedit încă o dată că nu are soluţii pentru înlăturarea crizei economice şi găsirea de soluţii care să stimuleze mediul de afaceri, bineînţeles producătorul direct, şi nemijlocit de venitul la buget”, a declarat Ioan Ţintean.

El a spus că fiecare parlamentar PNL şi PSD a primit misiunea de a sta de vorbă cu câte unul sau doi reprezentanţi din partea puterii, în încercarea de a-i convinge să voteze moţiunea de cenzură. Ţintean a declarat că personal va încerca să ,,lămurească o persoană, două”.

,,Nominal nu putem spune că am discutat cu X sau Y, dar fiecare parlamentar PNL şi PSD are sarcină să discute în lumea parlamentarilor,cu una sau două persoane din diverse domenii de activitate pentru a întruni numărul necesar de votanţi ai moţiunii. Noi suntem încrezători că vom reuşi. Există semnale pozitive în acest moment, şi în afara celor patru parlamentari PDL care au votat şi moţiunea simplă împotriva ministrului de Finanţe, vom mai avea susţinători. Voi încerca şi eu să lămuresc o persoană, două”, a menţionat deputatul liberal.

Întrebat pe cine ar vedea premier în cazul în care moţiunea de cenzură ar avea sorţi de izbândă şi Guvernul Boc va fi demis, deputatul PNL Ioan Ţintean a răspuns:

,,Îl văd premier pe Klaus Iohannis şi vă spun acest lucru fără a fi ipocrit. Cred în această variantă, cu un Klaus Iohannis, premier, susţinut de cele două partide, PSD şi PNL”, a afirmat Ţintean

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5