Ioan Ţintean sare la gâtul deputatului PMP Ionuţ Simionca

Vicepreşedintele ALDE Ioan Ţintean îl sfătuieşte pe deputatul şi preşedintele PMP Bistriţa-Năsăud, Ionuţ Simionca să mai pună burta pe carte în ceea ce priveşte economia şi politicile fiscale.

„ Deputatul PMP Ionuţ Simionca poate să intre într-un top al celor mai nepricepuţi politicieni care comentează modificările ce au fost aduse Codului Fiscal”, spune Ţintean.

Fostul şef al Finanţelor Publice bistriţene vine şi motivează acuzele aduse: „ Una este să comentezi când faci dovada priceperii şi alta este să probezi amatorismul, criticând pe baza unor supoziţii. Simionca vorbeşte de suferinţa celor aproape cinci milioane de angajaţi care vor fi la cheremul angajatorilor? Care suferinţă, domnule deputat? Ştiţi dumneavoastră că prin aplicarea pachetului de reformă a codului fiscal se văr tăia salarii? Cine v-a spus acest lucru? Credeţi că angajatorii vor diminua salariile în condiţiile în care ne confruntăm cu o mare criză a forţei de muncă iar cheltuiala totală a angajatorului rămâne aceeaşi după trecerea contribuţilor  în seama angajaţilor”, îl întreabă retoric Ţintean pe deputatul Ionuţ Simioanca.

În opinina liderului liberal-democrat, deputatul bistriţean al PMP este „lipsit de orizont economic”  atunci când afirmă că „ impozitarea cu 1%  pe cifra fre afaceri până la 1 milion de euro ar fi un dezastru”: „ Sigur că va fi un dezastru pentru cei care înregistrează un profit mai mare sau mai mic şi care, prefră, în loc de 16% impozitul pe profit, 1% pe cifra de afaceri. Să nu uite deputatul Ionuţ Simioncă că indemnizaţia domniei sale  precum şi a tuturor salariaţilor bugetari se plăteşte din impozite şi taxe, nu din pierderi. Mai apoi, şi cei care lucrează în firme care au pierderi, beneficiază de învăţămâbnt gratuit, pază şi ordine publică, de investiţii cu caracter social şi este normal ca toate firmele să contribuie la bugetul de stat. Este o ruşine ca parlamentar să susţii nemunca, firmele care înregistrează pierderi”, mai susţine Ioan Ţintean.

Mai mult, şeful ALDE spune că este trist că un parlamentar nu înţelege nimic  din politicile fiscale, din faptul că există pentru salariat avantaje atunci când contribuţia la fondul de pensii creşte cu 20%, urmând ca pensia să fie mai mare.

„Trebuie să înţeleagă deputatul că între a umbla creanga prin lume pe banii poporului şi a face dovada expertizei într-un anume domeniu, mai este mult până departe”, a conchis Ioan Ţintean. 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5