Deputatul Ionuţ Simionca: Primarii merită pensii pentru ceea ce muncesc, nu pensii speciale

Liderul judeţean a PMP, deputatul Ionuţ Simionca, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, faptul că primarii din judeţ s-au supărat pe el din cauza faptului că a contestat Codului administrativ, iar demnitarii ar urma să nu mai beneficieze de acele pensii speciale.

          „Mă bucur că am luat act de acest Cod administrativ, de greşelile din acest Cod administrativ şi că l-am contestat. În ceea ce-i priveşte pe domnii primari, noi, cei din PMP, deja lucrăm la o propunere legislativă. Ei nu trebuie să se simtă jigniţi sau ofensaţi. Ei merită pensii pentru ceea ce muncesc. Dar nu pensii speciale. Nu poate nimeni să-i compromită pe primari şi să-i facă datori pentru că le face o favoare. Nu le face nicio favoare dacă primesc o pensie de drept. Dar pensiile trebuie date sau trebuie calculate pe parte de contributivitate”, a declarat Ionuţ Simionca. Potrivit acestuia, PMP a iniţiat un proiect de legislativ care prevede ca demnitarii să beneficieze de o pensie calculată în funcţie de cât au contribuit. „Această propunere legislativă la care noi lucrăm va fi pentru a regla această problemă şi, într-adevăr, pentru a primir această pensie de drept şi meritată. Oamenii muncesc, dar este o anomalie în sistem. Dar nu este nimic special în a primi o pensie pentru care ai muncit şi nu poţi să fii compromis, sunt mulţi primari harnici, să te judece lumea „Domnule, ai primit o pensie specială””, a mai spus deputatul PMP. Parlamentarul bistriţean consideră că viceprimarii sau vicepreşedinţii de consilii judeţene nu merită pensii speciale.

          După părerea lui, dacă s-ar calcula în actuala configuraţie, 58.000 de cetăţeni din România ar trebui să se încadreze la aceste pensii speciale, din 1989 până astăzi. „Eu şi colegii mei din PMP lucrăm la o propunere legislativă prin care să reparăm această problemă, dar nu puteam să ne întoarcem cu spatele sau ne facem că nu vedem probleme pe care le-a adus acest Cod administrativ”, a concluzionat Ionuţ Simionca.

          În altă ordine de idei, deputatul Simionca s-a referit la ceea ce s-a întâmplat în judeţul Covasna, la Sfântul Gheorghe, unde cei din UDMR „ne sfidează” în Anul Centenarului, printr-un act antiromânesc.

          „Duminică, 29 iulie, când pentru noi a fost o zi de sărbătoare, pentru alţii a fost o zi de doliu. Am văzut că în judeţul Covasna, în Sfântu Gheorghe, autorităţile locale au aborat un steag negru. Zi de doliu pentru Covasna. Când pentru noi, mai ales pentru bistriţeni, pentru că Bistriţa şi judeţul Bistriţa-Năsăud reprezintă Imnului Naţional. Un act antiromânesc sau o acţiune antiromânească, anormală, care nu face altceva decât să învrăjbească cetăţenii maghiari şi români în Anul Centenarului Marii Uniri. Toate aceste acţiuni sunt anormale, antiromâneşti şi le condamn”, a spus deputatul Simionca.

Comentarii

01/08/18 13:49
comentator

Domule draga, toata lumea trebuie sa aiba salariile si pensiile dupa ceea ce lucreaza , fara nici un fel de adausuri si sporuri speciale , asa cum a fost pe vremea lui "mitraliatu " , cand sistemul de salarii si pensii era ok !
Sa fie platit fiecare dupa importantza , greutatea si complexitatea sociala a muncii , tot asa sa contribuie si sa primeasca si pensia aferenta si sa terminam odata cu tot felul de "asistati sociali " la oameni sanatosi fizic si psihic ... care stau si putoresc fara sa contribuie la stat cu absolut nimic ... , nu vor sa muneasca si asteapta numai " hajutoare mancatz.as " !
Totodata, sa se interzica cumulul pensiilor cu salariul , iar cine mai vrea sa munceasca dupa pensionare, sa aleaga ori pensia ori noul salar , indiferent ca-i la stat ori la privat , ca stau copiii nostri calificati pe bani publici fara locuri de munca ( si ) din aceasta cauza si sunt nevoiti sa-si ia lumea-n cap, ca unii vor sa intre in coparsee direct de la locul de munca si sa ocupe ei toate functiile si meseriile de pe lume !

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5