Deputat Ionuţ Simionca (PMP): Prin promovarea OUG de modificare a Codului Fiscal, dezastrul a fost asigurat

Ionuţ Simionca, deputatul PMP de Bistrița-Năsăud, consideră că prin promovarea de către Guvernul Tudose a pachetului de măsuri fiscale ce vor fi aplicate de anul viitor, „dezastrul a fost asigurat”, fiind îndepărtaţi investitorii străini şi îngropată economia românească.

„Se spune că rețeta insuccesului este să încerci să îi mulțumești pe toți. Probabil că PSD a înțeles zicala pe dos, încercând să obțină succesul prin nemulțumirea tuturor. Prin promovarea OUG de modificare a codului fiscal, dezastrul a fost asigurat. (...) Măsurile populiste ale PSD, care nu sunt justificate în niciun fel, vor îndepărta și mai mult investitorii străini, vor avea efecte dezastruoase asupra dobânzilor și cursului valutar, vor limita și mai mult investițiile și vor îngropa economia românească”, precizează parlamentarul bistriţean, într-un comunicat de presă.

Potrivit acestuia, într-un top al celor afectați de măsurile populiste ale Guvernului Tudose, care doar vor să dea impresia unor măriri salariale, sunt „miile de persoane cu handicap, scutite la plata impozitelor, pentru care OUG aduce o micșorare a venitului net între 6 și 22%”, dar şi „miile de primari din România, care se văd, dintr-o dată, cu bugetele locale ciopârțite cu o treime și care vor avea mari probleme cu asigurarea finanţării proiectelor deja începute, dar și cu demararea unor noi proiecte”. Pe lista figurează şi „cele aproape cinci milioane de angajați, care vor suferi consecințele transferului contribuțiilor sociale de la angajator la angajat, care sunt, în marea lor majoritate la bunul plac al patronilor”, „zecile de mii de angajați din industria IT, care, fiind scutiți de plata impozitului pe venit, nu vor beneficia de compensarea obținută de ceilalți angajați prin reducerea impozitului pe salarii”, „sutele de mii de angajatori din domeniul privat, care „beneficiază” nu numai de cererea expresă a Guvernului PSD ca aceștia să mărească salariile din proprie inițiativă, să modifice toate contractele de muncă, dar și de introducerea taxei de solidaritate de 2,25% pentru companii”.

Deputatul PMP, Ionuţ Simionca dă ca exemplu şi „numeroasele întreprinderi mici, care lucrează cu o marjă de profit de sub 1% sau puțin peste acest procent, și care vor trebui să își închidă activitatea datorită noii prevederi privind impozitarea pentru firmele cu cifră de afaceri sub 1 milion de euro – de la 16% impozit pe profit, la 1% impozit pe cifra de afaceri” sau „milioanele de beneficiari ale unor pensii suplimentare private, asigurate prin pilonul II de pensii, pentru care procentul de plată este redus de la 5,1% la 3,75%”.

În opinia sa, este halucinant faptul că, în continuare, Guvernul se laudă cu o creștere a salariului brut cu 20% de la 1 ianuarie 2018. „De fapt, acestă creștere în registrele contabile nu va avea niciun efect benefic în buzunarele cetățenilor, ea existând doar pentru a da bine în statisticile naționale și europene”, conluzionează Simionca.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5