Ioan Turc critică modul de gestionare a investiţiilor de la Pârtia Cocoş: Personal, îi căutam la Sibiu!

          Preşedintele PNL Bistriţa-Năsăud, Ioan Turc, a criticat municipalitatea pentru modul în care a gestionat investiţiile de la Pârtia Cocoş, considerând că nu a fost elaborat corect caietul de sarcini pentru licitaţii, iar primarul nu s-a interesat din timp de îndeplinirea prevederilor contractuale.

          „Pentru prima dată, domnul primar Ovidiu Creţu răspunde la o întrebare pe care o adresez în spaţiul public. (...) Am întrebat unde sunt tunurile de pe pârtie, surprinzător cum domnul primar Creţu a răspuns. Era şi foarte greu să nu răspundă pentru că acele tunuri nu sunt ace de gămălie, se vede şi de pe pârtiile din Austria că lipsesc. Am întrebat de ce a fost cumpărat soft-ul, doar pentru un tun de zăpadă. Domnul primar a dat un răspuns halucinant, firma pare de negăsit, reprezentantul societăţii nu răspunde la telefon. Le spun celor din administraţia PSD un lucru banal: caietele de sarcini ar trebui întocmite astfel încât la o licitaţie a unei autorităţi publice să participe societăţi comerciale, cu bonitate, cu experienţă similară, cu recomandări ale unor beneficiari anteriori. Le solicit din executiv PSD al Primăriei să facă public caietul de sarcini întocmai de Primăria Bistriţa”, a declarat Ioan Turc.

          Liderul liberal l-a interpelat pe primarul Creţu şi pe tema demersurilor făcute astfel încât firma să-şi îndeplinească obligaţiile, în condiţiile în care termenul ar fi fost de 25 ianuarie. „Domnul Creţu ne spune că reprezentantul firmei nu mai răspunde la telefon de două săptămâni, dar ce aţi făcut până acum două săptămâni pentru a vă asigura că totul decurge normal. Societatea are sediul în Sibiu, pe str. Mărăşti, nr. 3A. I-a căutat un reprezentant al Primăriei la sediu? Domnule primar, personal aş fi mers la Sibiu ori de câte ori ar fi fost nevoie pentru a mă asigura că obligaţiile societăţii vor fi respectate, i-aş fi convocat la sediul Primăriei, nu e un contract de binefacere, e un contract de sute de mii de lei din banii publici ai bistriţenilor”, a mai spus Turc.

          Nu în ultimul rând, Turc a recomandat să fie sesizată Poliţia, poate-i găseşte pe reprezentanţii firmei care nu a dus la îndeplinire contractul.

***

          Este vorba despre firma care a câştigat licitaţia de livrare a două pompe de apă care să deservească instalaţiile de produs zăpadă de pe Pârtia Cocoş. Termenul de livrare şi punere în funcţiune a echipamentelor este 25 ianuarie. Primăria Bistriţa nu a plătit niciun ban!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5