Ioan Turc: Îmi propun ca o viitoare administrație liberală să digitalizeze întreg actul administrativ de la Primăria Bistriţa!

Nevoia de transparență în relația dintre primărie și cetățeni ar trebui să îmbrace forma unor proiecte concrete. De aceea, îmi propun ca o viitoare administrație liberală să digitalizeze întreg actul administrativ, după modelul “Smart Territory” ce se implementează la Consiliul Județean Cluj.

Astfel, s-ar asigura, de exemplu, un proces rapid și transparent de autorizare a lucrărilor de construire, de la depunerea documentelor necesare obținerii autorizației până la procedurile de verificare, redactare și urmărire a actelor emise de către funcționarii municipalității.

Mai mult, prin digitalizare, bistrițenii vor avea acces la toate deciziile în materie de urbanism, prin intermediul unei aplicații pe care o vor putea descărca pe telefonul mobil. Alături de alte măsuri ferme, ar fi un antidot la amarele surprize urbanistice pe care mulți concitadini le-au avut în ultimii ani, fiind puși de autorități în fața faptului împlinit.

Clarificarea politicii de dezvoltare urbană și reglementarea transparentă în această materie, în deplin acord cu interesele bistrițenilor, a devenit maximă prioritate pentru municipiu. Fiindcă, la Bistrița, actul administrativ opac și excesiv birocratizat încă prevalează...

 

Ioan Turc, preşedintele Partidului Naţional Luberal Bistriţa-Năsăud

 

 

 

Comentarii

17/06/20 10:04
cititor

Domnul Turc, mi-as dori ca in tzara asta sa existe O SINGURA BAZA DE DATE A POPULATIEI , A SOCIETATILOR COMERCIALE SI A INSTITUTIILOR PUBLICE .
IN ACEASTA " BAZA " SA FIE IMPLEMENTATE parole CU ACCES LIMITAT PE CATEGORII DE INSTITUTII CARE SA AIBA ACCES LA ELE, SA existe o singura evidenta nationala , iar celor de la Politia Nationala, de la Politia Locala , Jandarmerie, Serviciile ... etc... , (celor de la permise de conducere, inmatriculari, pasapoarte, arme, evidenta populatiei...) , PRIMARII, PREFECTURI, C.J., RAR, ARR, PARCHETE, JUDECATORII, NOTARIATE... etc. sa fie UNICA .
ASTAZI, TOATE ACESTE INSTITUTII , FIECARE ARE CATE O BAZA DE DATE, cu ceea ce avea " solicitantii " la data eliberarii unui anume document , ori cand au facut o anume operatiune , care in celelalte evidente nu au mai fost actualizate ... IAR CAND TE DUCI CU O OARECARE TREABA ACOLO, TOATE ITI CER COPIE DUPA TOT FELUL DE DECUMENTE... de inebunesti facand " dasare si dosarele " peste tot .
DACA DIGITALIZATI TOTUL , ne veti scuti de tot felul de hartii peste hartii si umblaturi dupa " date " pe care intr-un SISTEM NATIONAL CENTRALIZAT , s-ar regasi acolo .

17/06/20 15:42
Vizitator

Digitalizarea administrației publice în România trebuie să înceapă cât mai repede. Si asta datorită faptului că statele dezvoltate au un grad de digitalizare de peste 70%, media europeană este de peste 50% iar România e abia la 33%. Pentru a aduce administrația publică în era digitală este nevoie de viziune, decizie politică, adaptarea legislației și consecvență. Evident e nevoie de asigurarea resurselor financiare prin parteneriat public-privat și/sau fonduri europene. In acest sens, din noiembrie 2019, functionează Autoritatea pentru Digitalizarea României (ADR), organism rezultat din fostul Minister al Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, desfiinţat de guvernarea PNL, va avea de gestionat cel puţin 2 miliarde de euro proveniţi din finanţare europeană. Pandemia COVID-19, a fortat cumva institutiile statului să adopte mai rapid digitalizarea României. Fie că vrem sau nu, în câțiva ani functionarea celor mai importante servicii publice va beneficia de schimbări profunde prin procesul de digitalizare. Intre acestea vor fi incluse cu prioritate si administratiile publice locale, astfel încât să nu mai vedem cetățeni intrând în instituții publice și stând la coadă la ghișeu.
Din acest punct de vedere este demnă de apreciat intentia lui Ioan Turc privind digitalizarea întregii activităti administrative de la Primăria Bistriţa, in viitoarea administratie liberală.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5