Ioan Turc: Voi recomanda consilierilor liberali să voteze un proiect de subvenţionare a taxei de salubrizare

          Preşedintele PNL B-N, Ioan Turc, va recomanda consilierilor municipali liberali să voteze un proiect de hotărâre care prevede subvenţionarea taxei de salubrizare cu 4,9 lei/persoană/lună, astfel încât bistriţenii să plătească la nivelul anului trecut. Potrivit acestuia, declaraţia primarului Creţu că 80% dintre bistriţeni nu au probleme în a-şi plăti taxa de salubrizare este neconformă, din moment ce veniturile nete sunt cele mai mici din ţară.

          „În ce lume trăiţi, domnule primar? Potrivit INS, pentru 2018, oamenii care trăiesc în judeţul Bistriţa-Năsăud au cele mai mici venituri nete din România, sub Teleorman, sub judeţele sărace din sudul Moldovei sau din sudul ţării. Dacă protipendada PSD – cei care lucrează în sistemul public – îşi permite să facă cam câte trei concedii pe sezon, iarna în staţiuni exclusiviste de schi din Italia, Franţa, Austria, oamenii trăiesc cu impresia că bistriţenii nu mai pot de bine? Avem o mulţime de familii şi persoane vulnerabile cărora nu le ajung banii de la o lună la alta, cunoscute oficial, înregistrate sau nu. Sunt familii cu copii mulţi, cu persoane vârstnice, cu dizabilităţi”, a explicat Ioan Turc.

          În context, Turc a precizat că Supercom ar fi trebuit taxată pentru nerealizarea contractului. „Primăria ar fi trebuit să urmărească modul în care Supercom îşi îndeplineşte obligaţiile, modul în care calitativ şi cantitativ prestează serviciul de salubritate, cum realizează colectarea selectivă, pentru că din colectarea selectivă ar fi urmat să apară surse de finanţare noi care ar fi permis păstrarea unui preţ corect pentru cetăţeni. În Bistriţa plătim incompetenţa şi prostia Supercom, pe de o parte, pe de altă parte plătim preţul trădării celor din PSD care în loc să se alieze cu cetăţenii şi locuitorii din judeţ, au fraternizat cu Supercom”, a mai spus preşedintele PNL B-N.

          Turc a ţinut să remarce că peste tot în lume, inclusiv în SUA, „cele mai murdare afaceri au fost cele cu gunoaiele, iar zona cu tendinţe mafiote din administraţiile publice a fraternizat cu cei care fac curăţenie sau se prefac că fac curăţenie”.


Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5