Ionuț Simionca (PMP): O nouă remaniere marca PSD, sub sloganul „Pleacă-ai noștri, vin ai noștri”

Deputatul PMP Ionuț Simionca a criticat astăzi, într-o declarație în Parlament, frecvența cu care PSD a schimbat în ultimul timp miniștri și guverne. „De când PSD-Dragnea este la putere în România, remanierea e un lucru la ordinea zilei. Acum câțiva ani, era o onoare să fii ministru în România. Astăzi, nu mai e atât de onorabil să ocupi un loc la masa guvernului PSD vreme de câteva luni: abia înțelegi problematica ministerului, că partidul decide să trimită pe altcineva în locul tău”, a declarat parlamentarul PMP.

„PSD este la al treilea prim-ministru, iar la unele instituții miniștrii s-au schimbat odată la șase luni. La Apărare, de exemplu, din 2016 până astăzi, am avut 5 conducători ai instituției: Motoc, Leș, Țuțuianu, Fifor, iar de ieri din nou Leș. Mai mult decât atât, PSD readuce în Executiv miniștrii pe care îi dăduse afară din guvernele anterioare pentru că nu au fost buni. Este vorba de Petrescu, Leș și de propunerea Laufer - refuzată de președintele Iohannis. Cum să îi aduci înapoi în guvern pe cei despre care ai spus, acum câteva luni, că nu sunt buni?”, a întreabat retoric Ionuț Simionca.

În opinia acestuia, PSD a dat un nou sens remanierii. Astfel, deputatul PMP susține că remanierea, la PSD, „nu este o măsură de îmbunătățire a performanțelor guvernului”, nici „de promovare a membrilor de partid pe criterii de competență”, nici „un demers care să urmărească îmbunătățirea imaginii României”, după cum nu este „o decizie care să aibă drept scop dezvoltarea economică a României și creșterea nivelului de trai al românilor”. În schimb, remanierea reprezintă, pentru principalul partid de guvernământ, „o reglare de conturi între grupurile de putere din partid”, „o cale de pedepsire a celor care ridică ochii din pământ în fața liderului suprem„ și „o manieră de recompensare a fidelității față de președintele principalului partid de guvernământ”.

Ionuț Simionca a salutat faptul că principalul partid de guvernământ a răspuns cererii PMP de a remania miniștri, „începând cu domnul Andrușca, un ministru care nu și-a putut exprima realizările, până la domnul Șova, un ministru în mandatul căruia nu s-a construit niciun kilometru de autostradă”.

La finalul declarației sale politice, Simionca i-a invitat pe parlamentarii puterii să o remanieze și pe doamna prim-ministru Viorica Dăncilă. „Dacă nu duceți lucrurile până la capăt, mai devreme sau mai târziu, liderul PSD vă va remania pe toți”, a avertizat deputatul PMP de Bistrița-Năsăud. 

Comentarii

24/11/18 10:58
Comentator

Pai, ai " vostri " domnule Simionca, ca sa " vina ei " ... mai intai trebuie sa-si faca un Program de guvernare viabil si credibil, care sa ne convinga ca sunteti cu mult mai buni la " ciolanul cu fasole " decat " ei " ! CONVINGETI-NE ! IMPRESIONATI-NE ! UNGETI-NE SUFLETELE ! ... stimate domn , ca nu ne suparam absolut deloc, dimpotriva ...

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5