IPJ BN: 470 de amenzi aplicate de polițiștii de la Rutieră, în acest sfârșit de săptămână

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud au acționat și în acest sfârșit de săptămână pentru creşterea siguranţei celor care circulă pe drumurile publice. Scopul principal, urmărit de polițiști prin aceste acțiuni, este acela de a preveni accidentele rutiere pe raza județului și de a-i determina pe participanții la trafic să nu se abată de la respectarea regulilor rutiere, pentru siguranța lor și a celorlalți. O atenție deosebită a fost acordată depistării celor care conduc sub influența alcoolului sau a unor substanțe psihoactive.

În acest sens, în cadrul acțiunilor punctuale desfășurate, au fost efectuate verificări în trafic, fiind oprite pentru control peste 800 de autovehicule și legitimate peste 1000 de persoane. Pentru neregulile constatate, au fost aplicate aproape 470 de sancțiuni contravenționale, în cuantum de aproximativ 121.000 de lei, la regimul rutier cât și pentru încălcarea altor acte normative.

Totodată, pentru prevenirea și combaterea conducerii vehiculelor sub influența alcoolului sau substanțelor interzise, în trafic au fost efectuate aproape 400 de testări cu aparatele etilotest și drugtest.

Scopul acțiunilor este acela de a descuraja săvârșirea de fapte contravenționale sau penale cât și pentru creșterea gradului de siguranță publică și a traficului rutier.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5