Îți place să meșterești prin casă? Iată ce trebuie să conțină trusa ta de scule

O trusă de scule este utilă în orice casă, pentru reparații sau amenajări care pot fi făcute cu ușurință. Dacă îți place să meșterești și îți cauți mereu ceva de făcut în locuință sau în curte, alege-ți cu atenție uneltele potrivite. 

Iată care sunt principalele produse ce nu trebuie să lipsească din trusa ta de scule, pentru a te descurca în majoritatea proiectelor minore de construcții și de reparații. Achiziționează scule de calitate, din materiale rezistente și cu mânere ergonomice.

  • Șurubelnițe și șuruburi

O șurubelniță multifunțională, cu clichet și adaptor pentru diferite capete de înșurubat te poate ajuta în multe situații. De asemenea, poți alege un set cu profil drept și în cruce, care să îți fie de folos la dezasamblarea sau montarea mobilierului și a electrocasnicelor.

 

În plus, asigură-te că ai la dispoziție șuruburi pentru metal și tablă autoforante, cu dimensiuni uzuale, care să faciliteze perforarea rapidă. Adaugă în trusă și câteva seturi cu șuruburi pentru lemn, gips carton sau beton, dacă ai nevoie frecvent de astfel de produse. 

  • Ruletă și nivelă

Dacă meșterești în principal în casă, alege o ruletă de 3 sau 5 metri, cu sistem de blocare și ușor de utilizat. În schimb, dacă proiectele tale se desfășoară în curte, poți avea nevoie de o ruletă de 10, 20 sau 50 de metri. Mai mult, o nivelă cu bule îți poate fi de folos când agăți ceva pe perete, spre exemplu, astfel încât să fie așezat în linie dreaptă.  

  • Cutter

Pentru tăieturi în diverse materiale, folosește un cutter multifunțional sau unul simplu, cu lama de 18 milimetri. Achiziționează un produs care are buton de blocare cu mai multe poziții, pentru a ajusta lungimea lamei în funcție de nevoile tale.

  • Ciocane și cuie

Când vine vorba de ciocane, poți alege unul universal sau unul care se pliază pe proiectele tale: de dulgherie sau de tâmplărie cu capăt pentru scos cuie, de zidărie, pentru suprafețe sensibile ș.a. De asemenea, nu uita să adaugi în trusă câteva seturi de cuie, de lungimi și diametre diferite.

  • Clește și patent

Un clește poate fi util pentru a smulge cuie, a tăia sârma, a îndoi anumite materiale sau pentru dezizolarea cablurilor. Patentul este asemănător cu cleștele, însă poate fi folosit pentru șuruburi sau obiecte care opun rezistență mai mare.

  • Chei reglabile și fixe

Cheile reglabile sau fixe pot fi utilizate adesea pentru lucrări mecanice sau la instalații sanitare. Un instrument reglabil are avantajul prinderii ajustabile, însă nu este la fel de rezistent precum o cheie fixă. 

  • Fierăstrău de mână

Pentru proiecte de mici dimensiuni în casă sau în curte, un fierăstrău de mână pentru lemn sau pentru BCA te ajută să realizezi tăieturi rapide. Alege un model care previne alunecarea mânerului în timpul utilizării. 

  • Lanternă și echipament de protecție

Dacă trebuie să lucrezi în spații mici sau luminate slab, ai nevoie de o lanternă. Cea frontală, care se pune pe frunte îți permite să meșterești cu ambele mâini. Mai mult, folosește mănuși, ochelari de protecție și alte echipamente de siguranță.

În funcție de proiectele tale frecvente de reparații sau de amenajare, poți adăuga în trusa de scule instrumente specializate pentru instalator, electrician, tâmplar ș.a. Asigură-te că ai la îndemână tot ce îți trebuie când apare o urgență sau când îți dorești să îmbunătățești calitatea unei lucrări. 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5