Judeţul Bistriţa-Năsăud va fi promovat peste hotare şi cu sprijinul Ambasadei Franţei

Prefectul Ioan Ţintean şi preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Emil Radu Moldovan, s-au întâlnit ieri cu ambasadorul Franţei în România, Philippe Gustin. Alături de Excelenţa Sa au mai fost prezenţi la Bistriţa şi consilierul special al ambasadorului, Sébastien Gorlin, şi directorul Institutului Francez din Cluj-Napoca, Christophe Poméz.

„În cadrul discuţiei s-au conturat patru domenii majore de interes, şi anume dezvoltarea parteneriatelor şi a relaţiilor de cooperare în domeniul educaţiei şi învăţământului superior; dezvoltarea economică a comunităţilor din judeţul Bistriţa-Năsăud prin valorificarea potenţialului turistic; dezvoltarea de parteneriate instituţionale cu scopul creşterii absorbţiei de fonduri europene şi identificarea unor modele de bună practică în domeniul incluziunii sociale a persoanelor defavorizate, în special a celor de etnie rromă”, precizează purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean, Bogdan Gruia Ivan.

Reprezentanţii judeţului Bistriţa-Năsăud au adus în discuţie subiecte care pot fi o bază pentru dezvoltarea economică a judeţului. Ambasadorul Philippe Gustin s-a arătat extrem de încântat de ideea noului parc industrial ce urmează să prindă contur în apropierea Bistriţei. De cealalătă parte, reprezentanţii Ambasadei Franţei au precizat că judeţul Bistriţa-Năsăud are un potenţial remarcabil, care trebuie valorificat prin promovarea sa în străinătate, cauză pe care sunt dispuşi să o susţină.

În finalul întâlnirii, a fost adusă în prim plan tema regionalizării, ambasadorul Philippe Gustin arărându-se plăcut surprins să observe deschiderea autorităţilor judeţene faţă de acest proiect. Concluzia a fost că implementarea regionalizării constituie un bun început pentru dezvoltarea administraţiei publice şi schimbarea unor mentalităţi greşit înrădăcinate.

Ambasadorul Franţei, Excelenţa Sa, Philippe Gustin şi-a început misiunea diplomatică în România în luna martie 2012. Înainte de a reprezenta statul francez în relaţiile externe cu România, acesta a fost director de cabinet al Ministrului Educaţiei Naţionale, a Tineretului şi Vieţii Asociative şi purtător de cuvânt al Guvernului Francez.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5