Ambasadorul Franţei, Philippe Gustin: M-am angajat în faţa primarului Ovidiu Creţu să susţin cooperarea pe care municipiul Bistriţa o are cu Institutul Francez din Cluj-Napoca

Primarul Bistriţei a primit, vineri, vizita Excelenţei Sale, Philippe Gustin, ambasadorul Franţei în România. Potrivit declaraţiilor făcute în cadrul conferinţei de presă, au fost discutate posibilităţile de colaborare în domeniul cultural şi economic şi modalităţile de promovare în rândul oamenilor de afaceri francezi a oportunităţilor de investiţii din municipiul Bistriţa. Evenimentul se încadrează într-o vizită pe care Excelenţa Sa a efectuat-o în municipiile Cluj-Napoca, Dej şi Bistriţa.

Ovidiu Creţu, primarul municipiului Bistriţa: Am avut plăcerea să mă întâlnesc cu Excelenţa Sa, Ambasadorul Franţei în România, Phillipe Gustin, cu care am purtat câteva discuţii referitoare la relaţiile municipiului Bistriţa cu Franţa prin intermediul celor două oraşe cu care suntem înfrăţiţi, Besancon şi Montreuil, dar şi cu directorul Instititului Francez din Cluj-Napoca, domnul Christophe Poméz. Am concluzionat că Bistriţa este un oraş care poate fi numit francofon, că spiritul francez de cultură, în special, dar şi de civilizaţie este prezent şi la Bistriţa, şi desigur în acţiunile viitoare organizate de Ambasada Franţei, dar şi de Institutul Francez, Bistriţa va fi un partener care se angajează să contribuie la dezvoltarea acestor relaţii.

Philippe Gustin, ambasadorul Franţei în România: După cum îi spuneam domnului primar sper ca şi franceza să aibă un mic, mare loc în multiculturalitatea pe care o respiră municipiul Bistriţa. Aşa cum explica domnul primar Ovidiu Creţu, municipiul Bistriţa este înfrăţit cu două mari oraşe franceze, fapt pentru care l-am invitat pe domnul primar la cel de al IV-la colocviu de cooperare descentralizată care va avea loc în 13-14 iunie la Constanţa, unde vor fi dezbătute tocmai aceste aspecte de cooperare descentralizată între colectivităţile franceze şi colectivităţile române şi m-am angajat în faţa domnului primar să susţin cooperarea pe care municipiul Bistriţa o are cu Institutul Francez din Cluj-Napoca, cooperare în domeniul cultural şi tot ceea ce ţine de francofonie. Tot în acest context, în 11 mai va avea loc un eveniment în organizarea Institutului francez din Cluj-Napoca şi Ambasada Franţei, eveniment care va fi dedicat, în special, dezvoltării durabile, iar evenimentul din 11 mai va avea loc tocmai la Bistriţa. Am reţinut şi am notat invitaţia domnului primar de a reveni la Bistriţa.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5