La 60 de ani, maturitatea scriitorului Traian Parva Săsărman s-a confirmat şi în „Dragoste de toamnă târzie”

Cunoscutul şi recunoscutul Cenaclul Literar „George Coşbuc”, de la Casa de Cultură a Sindicatelor Bistriţa, l-a sărbătorit pe consacratul şi apreciatul autor de proză scurtă şi versuri – Traian Parva Săsărman din Bistriţa, care a împlinit şi o frumoasă şi respectabilă vârstă, care impune respect şi recunoştinţă pentru valorile lansate în lumea şi universul fascinant al literelor – 60 de ani de viaţă, care l-au propulsat şi „maturizat” în direcţii multiple.
Despre activitatea şi valoarea creaţiei autorului au vorbit, cu argumente şi exemplificări, Alexandru Câţcăuan – directorul Casei de Cultură a Sindicatelor Bistriţa, care a oferit sărbătoritului o frumoasă Diplomă de Excelenţă şi o „înaltă sticlă de şampanie” personalizată, la fel ca înălţimea lui Traian Parva, cel care este „un mare scriitor”, din partea conducerii cenaclului.
Autorul Traian Parva Săsărman şi-a făcut un scurt Curriculum vitae trecut în revistă, opera şi cărţile apărute până acum, prezentând volumul de versuri „Dragoste de toamnă târzie” apărut la Editura Nomina, în 2015, cu ocazia sărbătoririi aniversării zilei de naştere, fiind un cadou de suflet din partea editurii.
Au opinat cu argumente şi cu aprecieri pertinente despre volumul lansat în cadrul cenaclului: scriitorul Virgil Raţiu, ziaristul Ioan Lazăr, epigramistul Radu Ivan, scriitoarea Lucreţia Bucur, scriitorul Marcel Săsărman, epigramistul Alexandru Olteanu, scriitorul Liviu Mureşan, scriitorul Olimpiu Nuşfelean, scriitorul Ioan Borşa, scriitorul Victor Ştir şi scriitorul Niculae Vrăsmaş, care au scos în evidenţă faptul că maturitatea operei lui Traian Parva se datorează acumulărilor experienţelor vieţii reale şi literare de-a lungul celor 60 de ani, folosind, cu brio, în poezie, figurile de stil care dau o strălucire creaţiei sale.
Un om matur este şi un scriitor ajuns la maturitate.
Acesta este Traian Parva Săsărman. „La mulţi ani!”, să ne trăieşti, să ne mai dăruieşti cărţi pentru încântarea sufletului, „Înaltule” Traian!

Comentarii

05/05/15 23:41
Stefan Mihut

Pe măluţanul,Traian Parva Săsărman pot spune că îl cunosc de o bună bucată
de vreme.L-am apreciat şi-l apreciez ca ziarist şi apoi,ca prozator şi mai nou,ca
poet.Despre toate datele şi informaţiile legate de preocupările scriitoriceşti ale
Domniei sale - pentru că nu am nici una dintre cărţile pe care le-a zămislit - m-a ajutat presa bistriţeană şi mai cu seamă,binefacerile internetului.Gestul
oamenilor de cultură a-i locului şi al instituţiei care i-a găzduit împlinirea a şa-
se decenii de viată,nu are echivalent bănesc,ci unul de înaltă moralitate.Iată
de ce,peste tot pe unde ajung mă fălesc cu locul meu de baştină care este
satul Coldău,megieş cu Măluţ-ul Traianului,pe care îl felicit pentru operă şi
mândru că-mi este prieten,îi fa sincera urare :LA MULŢI ANI TRĂENUCULE!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5