La Biblioteca Județeană „George Coșbuc” a început programul estival „Vacanța la bibliotecă”

Luni, a debutat, la Biblioteca Județeană „George Coșbuc” Bistrița-Năsăud, programul „Vacanța la bibliotecă – fabrica de idei estivale”, ediția a II-a, care a atras în prima zi de activități zeci de elevi, dornici să își anime timpul liber în preajma cărților. Ei au fost întâmpinați cu căldură de bibliotecarii instituției, de coordonatoarea programului, Rodica Bădăluță (secția Împrumut pentru copii) și de Ioan Pintea, directorul Bibliotecii Județene „George Coșbuc”.

Atelierul de lecturi suplimentare, propus în programul primei zile, a fost susținut de profesoara Roxana Kovacs. „Le-am propus elevilor o incursiune în lumi noi, în lumea cărților, în lumi pe care le-au cunoscut, probabil, sau în lumi pe care nu le-au cunoscut. Le-am propus să socializăm, să lăsăm deoparte tehnologia și să ne reamintim că suntem unici, fascinanți, că putem fi cine dorim noi, că cititorul își poate imagina o altă lume decât își imaginează scriitorul și că poate deveni el însuși scriitor, atâta timp cât are creativitate, fantezie, imaginație. Și cred că dorința este cea mai importantă, aici. Această primă zi a fost fantastică și am simțit că m-am transportat în copilărie! Și mi-am adus aminte de o carte care se numește „Să creștem mici” și cred că asta am făcut și eu astăzi, am crescut mică și nu a plecat niciunul dintre copiii aceștia fără să se cuibărească în brațele mele, pentru că între noi s-a creat o puternică legătura, de la suflet la suflet, prin intermediul lecturii”, a declarat la sfârșitul activității Roxana Kovacs, profesoară de limba și literatura română la Liceul de Muzică „Tudor Jarda”din Bistrița.

Și pentru că proiectul bibliotecii județene se adresează și elevilor din întreg județul, luni au fost prezenți la atelierul de lecturi suplimentare și paisprezece copii din localitatea Maieru, elevi ai Liceului Tehnologic „Liviu Rebreanu”, pentru care Primăria Maieru a pus la dispoziție un microbuz școlar. „Ne-a plăcut foarte mult activitatea de astăzi, în care am învățat că putem fi ceea ce vrem noi și nu trebuie să ne spună ceilalți ce să fim! Apoi am desenat, iar eu am făcut o felicitare. Am mai văzut o bibliotecă așa de mare doar la televizor și am dorit să văd una în realitate. Aș fi vrut să mai stau ore întregi aici, între rafturile de cărți și să le citesc pe toate!” (Denisa Irina, clasa a V-a).

La rândul său, învățătoarea Ancuța Crăciun, care i-a însoțit pe copiii din Maieru, a apreciat foarte mult invitația lansată elevilor de Biblioteca Județeană „George Coșbuc”, pe care aceștia au întâmpinat-o cu entuziasm. „Acestor copii le place să citească, pentru că participă și la școala noastră la cercul de lectură „Gânduri literare”. Acțiunea de astăzi de la Bistrița a fost foarte fructuoasă și copiii sunt cât se poate de încântați. Părinții acestor copii sunt plecați în străinătate, iar acțiunile de acest fel sunt binevenite, mai ales că supravegherea lor pe timpul vacanței este o problemă pentru bunicii sau frații lor mai mari, și de aceea vom reveni. Copiii sunt dornici să participe și la alt fel de activități, cum sunt cele sportive, care sunt organizate mai puțin în școala noastră”, ne-a mărturisit d-na Ancuța Crăciun, învățătoare la LIceul Tehnologic „Liviu Rebreanu” din Maieru.

La finalul activității din cadrul cercului de lecturi suplimentare, copiii din Maieru au primit revista bibliotecii, „Ipostaze” și pliante cu prezentarea instituției și activitățile acesteia și au beneficiat de un scurt tur de ghidaj în Cetatea Bistrița.  

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5