Lecţia de judo și arte marțiale, cu Vasile Bodea la Biblioteca Județeană

Joi, 20 iulie 2017, a fost ziua atelierului de judo și arte marțiale în programul „Vacanța la Bibliotecă – Fabrica de idei estivale”, iar perspectiva învățării procedeelor de autoapărare a atras, din nou, zeci de copii în sala improvizată ad-hoc pentru antrenamente, cu câteva saltele tatami. Și nu au venit degeaba, pentru că sensei Vasile Bodea i-a impresionat încă de la primele fraze, de la primele gesturi. Domnia sa a fost secondat de intructoarea de judo Elena Bodea, iar exemplificările privind executarea procedeelor le-au făcut două eleve avansate ale clubului de judo condus de maestrul Bodea.

„Pentru copii este foarte important să facă mișcare, iar judo-ul este un sport care dezvoltă toate grupele musculare, toate segmentele, atât fizice, cât și cele mentale. Totodată, acest sport le crește copiilor încrederea în sine, pentru că mulți copii sunt temători, reticenți. Iar aici, la atelierul de judo și arte marțiale, ei socializează și învață fel de fel de elemente care le dau încredere, care îi ajută pentru viitor. La început, copiii învață aici elemente ajutătoare, rostogoliri, cum să cadă. Mulți dintre ei poate că nu s-au rostogolit niciodată, iar căderile îi învață să știe să cadă, să nu-și rupă mâna, de exemplu. După care vor învăța și elemente de judo, de autoapărare și de jiu-jitsu. În săptămânile aceste vom încerca să facem cât mai mult din acestea”, ne-a declarat sensei Vasile Bodea.

Firesc, mulți dintre copii au venit la atelierul de arte marțiale amenajat la Biblioteca Județeană „George Coșbuc” însoțiți de unul dintre parinți. Între acești copii s-au aflat chiar și câțiva veniți la bunici peste vară din străinătate. „Ne bucurăm că fiul nostru poate socializa cu alți copii români și mai ales într-o activitate atât de dragă lui. Încă de săptămâna trecută am trecut pe la Biblioteca Județeană și i-am arătat băiatului ce înseamnă o asemenea instituție. Am primit un pliant cu programul și am stabilit că vom veni și la alte activități; vrem să mai participe și la atelierul de limba engleză și la cel de lecturi suplimentare, în limba română”, ne-a declarat Adelina Cucul, din Villarobledo, Spania.

Deși timpul dedicat atelierului de judo a fost unul generos, de două ore, copiii nu s-au dat plecați cu una, cu două de pe tatami, chiar și după depășirea acestuia. Ceea ce este foarte bine pentru că, nu-i așa, „mens sana in corpore sano” a redevenit un imperativ al zilelor noastre!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5