LA BISTRIŢA BÂRGĂULUI SUNT RESPECTAŢI BĂTRÂNII

În sala Consiliului Local din Bistriţa Bârgăului, a avut loc, miercuri 24 iunie 2009, un eveniment cu totul deosebit: înmânarea premiilor pentru longevitate cuvenite înaintaşilor comunei care au împlinit, în acest an, peste 50 de ani de căsnicie.

Cinstirea celor 36 de cupluri a fost oficiată, într-un cadru solemn, în numele Consiliului Local al comunei şi al Primăriei, de către Vasile Laba, primarul localităţii bârgăuane de la Poarta Călimanilor, care a înmânat, fiecărei perechi, diplomele de excelenţă, premiul de 500 roni şi câte un buchet de flori. Tuturor sărbătoriţilor le-au fost făcute poze color, de către fotograful Florin Vrăsmaş, care au fost înmânate fiecăruia sub formă de tablou, împreună cu unul de grup, oferite de Consiliul Local al comunei.

Primarul Vasile Laba a vorbit sărbătoriţilor despre principalele realizări ale comunei, mulţumind şi preţuind aportul tuturor locuitorilor, dar şi al celor înaintaţi în vârstă, a căror cinstirea este o îndatorire ce trebuie înfăptuită. „Am venit azi cu toţii, în semn de stimă şi cinstire, pentru ca să trăim împreună o astfel de clipă, alături de cei sărbătoriţi, pentru că împlinirea unei jumătăţi de veac de căsnicie constiuie nu numai un prilej de bucurie şi de evocare a celui mai important eveniment din viaţă – căsătoria – dar şi un moment de bilanţ, de evaluare şi retrăire, a unor amintiri, atât din categoria celor mai frumoase momente cât şi a greutăţilor prin care aţi trecut în aceşti ani”, a spus, în cuvântarea sa, primarul.

Au mai ţinut cuvântări şi preoţii celor două parohii ale comunei, Timoce Emil şi Briciu Alexandru, iar dintre cei sărbătoriţi a luat cuvântul Cordovan Ioan.

Au fost clipe emoţionante, pentru toţi cei prezenţi, care au fost transportaţi, cu autocarul, la elegantul restaurant “Costas”, din Prundu Bârgăului, unde au continuat depănarea amintirilor din anii grei, pe care bătrânii satului i-au trăit, fiind o adevărată generaţie de sacrificiu, pe care sperăm să nu o mai suporte cei care duc inevitabilele greutăţi ale vieţii de azi. Dorim sănătate deplină, tuturor celor sărbătoriţi !

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5