LA MULȚI ANI MAJESTĂȚII SALE REGELE MIHAI !

PROF. SIMIOANCA RETEGAN SIMONA

Majestatea Sa Regele Mihai va împlini venerabila vârstă de 93 de ani. Dumnezeu să-i dea viață lungă în continuare. Iată cum a fost sărbătorită venirea Sa pe lume : nașterea unui nou principe a fost vestită în toată țara prin salve de tun. Acest eveniment asigura întărirea dinastiei și implicit a instituției monarhice. Iată cum anunța regele Ferdinand venirea pe lume a Principelui Mihai :
Ferdinand I prin grația lui Dumnezeu și voința Națională Rege al României.La toți de față și viitori sănătate !
Astăzi Pronia Cerească a hărăzit Dinastiei un nou vlăstar.
Alteța Sa Regală Principesa Moștenitoare Elena a României a dat naștere unui fiu, care a primit numele de Mihai.
Sunt încredințat că întreg poporul român, care atât în clipele de bucurie ca și în cele de griji a fost întotdeauna sprijinul Tronului și Dinastiei, va sărbători cu însuflețire fericitul eveniment împreună cu Mine și Familia Mea.
Dragostei poporului Meu prea iubit încredințez pe principele nou născut.
O veche credință românească spune că numele pe care îl porți îți hotărăște soarta,așa cum a fost cea a sfântului din calendar al cărui nume l-a primit prin taina botezului Principele Mihai. În rândul îngerilor, Arhanghelul Mihail este un luptător, o căpetenie care, în fruntea oștilor sale l-a învins, cu sabia sa de foc și l-a alungat din cer pe Lucifer. Numele Arhanghelului a ajuns astfel să însemne triumful binelui și adevărului asupra forțelor răului.Pentru Majestatea Sa Regele Mihai, numele său este semnul unei lupte cu imposibilul. El a îndrăznit să realizeze mai mult decât se putea închipui, în momentul cel mai nefericit al istoriei noastre. Printr-un act temerar și în ultimul ceas înainte de a fi prea târziu, în august 1944 a scos țara dintr-un război pierdut și a repus-o pe făgașul ei constituțional și democratic.Însă Majestatea Sa va fi nevoit în 1947 să abdice forțat și să părăsească țara de către comuniști.
Nici o altă persoană nu simbolizează mai bine tragedia românilor din ultima jumătate de secol, decât Regele Mihai. El s-a născut să devină un mare rege într-o țară a cărei dezvoltare era comparabilă cu cea a Belgiei. Dar istoria a fost potrivnică Lui și poporului Său. Întâi a trebuit să lupte împotriva naziștilor, iar mai apoi a comuniștilor. El a fost un monarh constituțional, într-o vreme în care Europa era dominată de dictatori. Aceasta este istoria unui Rege și a poporului Său, istorie cu mult mai dramatică decât a oricărui alt rege european din ultimul secol. Este o istorie despre eroism și modestie, despre victorii și înfrângeri, dar înainte de toate, este istoria Majestății Sale Regelui Mihai I de România.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5