La mulţi ani, voluntari ! Şi ei sunt eroi ai Bistriţei !
In data de 5 decembrie, am sărbătorit la nivel internațional Ziua Voluntarului, acea personă aflată în slujba comunității fără a primi vreun câștig material. Cu toate acestea, câștigurile sunt remarcabile pe alte planuri: social, personal, profesional, cultural, ceea ce ne face să credem cu tărie în cultura voluntariatului și să încercăm să atragem cât mai mulți tineri în acest domeniu.
În scopul promovării voluntariatului ca modalitate de dezvoltare personală şi profesională în rândul tinerilor, a fost creată în martie 2013, Asociația Tineri pentru Comunitate Bistrita, președinte Hangea Cristina și vicepreședinte Iulia Cihărean. Deşi suntem o organizaţie tânără, anul 2014 ne-a adus o serie de proiecte importante care au fost implementate cu succes cu sprijinul voluntarilor noştri. Celor mai activi voluntari, le dedicăm acest articol, în semn de apreciere şi mulţumire, dar vrem să mulţumim pentru implicare tuturor voluntarilor asociaţiei şi nu numai, tuturor voluntarilor implicaţi activ în comunitatea bistriţeană.
Răzvan Bărbos, absolvent al Colegiului Național Andrei Mureșanu, a coordonat cu succes activitatea de pregătire artistică în cadrul proiectului “Lecturi Terapeutice” adresat copiilor bolnavi din Spitalul Județean Bistrița-Năsăud.
Darius Bordean, elev al Colegiului Național Andrei Mureșanu și coordonator de voluntari, a avut o activitate remarcabilă în cadrul proiectelor: “Lecturi Terapeutice”, “I love volunteering”, “Schimb de tineri româno-polonez”, “Fii creativ, nu agresiv”.
Gherendi Minodora, elevă a Liceului de Arte Plastice Corneliu Baba și coordonatoare de voluntari, a gestionat cu succes atelierele Hand Made de creare a unor genți din hârtie reciclabilă, precum și alte activități creative dar și de informare derulate în cadrul “Zilelor Educației Nonformale”.
Dorian Brendea, elev al Colegiului Național “Andrei Mureșanu” și cel mai tânăr voluntar, a avut o implicare exemplară în cadrul proiectelor “Lecturi Terapeutice”, “Fii creativ, nu agresiv” și “Schimb de tineri româno-polonez”.
Raluca Țermure, elevă a Colegiului Național “Liviu Rebreanu”, şi-a asumat toate sarcinile cu responsabilitate în cadrul proiectelor “I love volunteering”, “Lecturi Terapeutice” și “Fii creativ, nu agresiv”.
Anca Mihuț, elevă a Colegiului Național “Liviu Rebreanu”, a avut o activitate exemplară în cadrul proiectelor “I love volunteering”, “Lecturi Terapeutice”, “Schimb de tineri romano-polonez” si “Fii creativ, nu agresiv”.
Alina Bindea, elevă a Colegiului Național “Liviu Rebreanu”, a adus un plus de valoare proiectelor “Lecturi Terapeutice” și Schimb de tineri româno-polonez
Cătălin Tobias, elev al Liceului Teoretic Sanitar Bistrița, a avut o implicare deosebită în cadrul proiectelor “Lecturi Terapeutice” și “Fii creativ, nu agresiv”, reprezentând în același timp județul Bistrița -Năsăud la Forumul Mondial pentru Democrație de la Strasbourg.
Mulţumim tuturor!!
Asociaţia Tineri pentru Comunitate Bistriţa
Citiţi şi:
- Voluntari în cadrul proiectului ”Lecturi terapeutice” de la Spitalul Judeţean
- Jurnal de activitate de la Tineri pentru Comunitate. Povestea unei asociaţii
- Toamnă româno-poloneză la Bistriţa: Vernisaj foto, cu ochelari 3D pentru participanţi, în Parcul Municipal
- Bistrita şi Zielona Gora îşi dau mâna într-un schimb de tineri
- GUSTUL NATURII. Ziua Europeană a Parcurilor va fi marcată la Bistriţa
Adaugă comentariu nou