Liderul PMP Bistrița-Năsăud, Ionuț Simionca, cere partidelor de centru-dreapta să facă front comun în fața amenințării reprezentată de alianța județeană PSD-Pro România-ALDE

 „Constituirea, în Bistrița-Năsăud, a primei alianțe locale de stânga, formată din PSD, Pro România și ALDE, ar trebui să reprezinte un extrem de puternic semnal de alarmă pentru partidele de pe zona de centru – dreapta din județ. După cum am văzut, bistrițenii cataloghează această alianță drept „cartel politic”. Rămân consecvent ideii pe care am lansat-o în spațiul public, aceea de a constitui, la nivelul județului Bistrița-Năsăud, o alianță formată din PNL, USR-PLUS, PMP și alte partide, care să prezinte liste comune la alegerile locale din acest an. Scopul acestei alianțe trebuie să fie acela de a scoate PSD de la conducerea primăriilor și a Consiliului Județean”, a declarat parlamentarul bistrițean.

În opinia acestuia, „soluţia raţională constă în realizarea unei alianțe județene anti-PSD, tocmai pentru a garanta existenţa a două blocuri politice majore, în contextul în care alegerile în două tururi au fost sacrificate pe altarul instabilităţii politice. Consider că PSD a devenit o frână în calea dezvoltării comunităţilor locale și că este nevoie să punem nevoile cetățenilor deasupra intereselor de partid, să constituim o alianță care să vină cu un suflu nou, cu o viziune ambiţioasă şi realistă pentru progresul județului”, a mai spus președintele PMP Bistrița-Năsăud.

Ionuț Simionca și-a lansat deja candidatura pentru funcția de primar al municipiului Bistrița, dar susține că partidele de centru-dreapta ar trebui să susțină un candidat unic, arătându-se dispus să pună umărul la acestă construcție. „În urmă cu o săptămână, le-am trimis liderilor județeni ai acestor partide o scrisoare prin care le propuneam să comandăm un sondaj pentru a identifica cel mai bine clasat candidat anti-PSD din municipul Bistrița. Pe această cale, fac din nou un apel către reprezentanții PNL, USR și PLUS și le cer să ne unim forțele pentru a înlătura PSD de la butoanele administrației publice din Bistrița-Năsăud. Trebuie să luptăm împotriva așa-numitului „cartel” de stânga din Bistrița-Năsăud pentru a apăra interesele bistrițenilor. Dacă, pe zona de centru - dreapta, vom continua să întreținem un război fratricid, singurul câștigător va fi PSD”, a concluzionat candidatul PMP la funcția de primar al municipiului Bistrița.

Comentarii

18/02/20 22:13
Vizitator

Nu-i nici o mirare. Se reface alianța toxică din 2016 dintre PSD si ALDE care a produs atentatul furibund la statul de drept pentru a-i salva pe infractori si corupti de a da socoteală in fata legii, ceea ce a dus România in pragul izolării europene. Primul pas a fost marea împăcare între Victor Ponta şi PSD care a avut loc duminică, 16 februarie la Convenția Națională a Pro România. La nici două zile , s-a făcut un nou pas spre o alianță PSD-Pro România-ALDE, când Ciolacu, Ponta și Tăriceanu i-au trimis marți o scrisoare Avocatului Poporului în care îi cer să sesizeze Curtea Constituțională în legătură cu Ordonanța de Urgență privind organizarea alegerilor anticipate. Este vorba despre OUG privind organizarea alegerilor anticipate, care a fost adoptată în ședința de guvern din 4 februarie, și a fost publicată săptămâna trecută în Monitorul Oficial. Actul normativ prevede că cetățenii vor putea vota la orice secție din țară sau din străinătate. În diaspora votul se va întinde pe 3 zile, iar numărul parlamentarilor pentru diaspora a fost dublat de la 6 la 12.
De aceea, este foarte important ca fortele de dreapta să lase orgoliile de-o parte si să realizeze o alianță electorală formată din PNL, USR-PLUS si PMP, capabilă să câstige alegerile locale si parlamentare, fie anticipate , fie la termen.

19/02/20 09:06
cititor

Saritzi ma , luati " baioneta " lui Orban ma... pe ei si nu-i lasati ! Aduceti ma diaspora cu parii rupti de prin garduri ma... si dati-le la " scafarlie " ... sa incapem si noi, macar la " fasolea de la ciolan " !

21/02/20 09:44
cititor de Bistrita

La noi in aceasta tzara care-i mai zice inca Romania, cei de stanga sunt o amenintzare fata de cei de dreapta si acetia din urma o amenintzare fata de cei din stanga . De aia probabil toata lumea fuge din tzara si daca pleaca dusi raman pe veci . Problema este ca daca tot pleaca de ce-si mai lasa in tzara plodaraia, betegii de toate felurile, nimurugii si batranii si nu si-i duc cu ei acolo unde s-au dus si unde contribuie cu bani , din salariile si castigurile pe care le realizeaza acolo ?
Ar trebui ca noi romanii sa ne insiram pe doua randuri, astfel incat cei din stanga sa le traga cate un sut in cur celor din dreapta si apoi invers, cand unul cand celalalt .
De fapt cand vrei sa distrugi o tzara, nu trebuie s-o bagi in Razboaie, ci sa faci doua partide care si-o trag pe rand unul celuilalt .

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5