Lumea mea frumoasă! Peste 160 de elevi au participat la activitatea principală din Proiectul Educațional Județean „Cunoaște-te și fii tu însuți, călătorind prin povestea ta și a altora”

              În data de 17.06.2025 s-a desfășurat, în Parcul mare din Bistrița, activitatea Lumea mea frumoasă! – activitatea principală directă din cadrul Proiectului Educațional Județean „Cunoaște-te și fii tu însuți, călătorind prin povestea ta și a altora”, înregistrat în Calendarul Proiectelor de Educație Extrașcolară Județeană 2025 cu Nr. 435/21.01.2025, la poziția 19. Un mult așteptat moment pentru toți cei implicați în proiect, iar desfășurarea activităților în aer liber, în această zi însorită, a reprezentat un prilej de bucurie și încântare pentru cei mici.

          Au participat peste 160 de elevi din C.S.E.I. Nr.2 Bistrița, C.S.E.I. Nr.1 Bistrița, Școala Gimnazială Nr.1 Bistrița, Şcoala Gimnazială ,,Ştefan cel Mare" Bistriţa, Grădinița "Căsuța cu povești" Bistrița și  Școala Gimnazială Șintereag, coordonați de profesorii lor (2 profesori coordonatori proiect, 2 d-ne psiholog, 2 prof. logopezi, 2 profesori educatori,12 profesori din școlile implicate în proiect, părinți, invitați. Ne-au onorat cu prezența și implicarea în desfășurarea activităților, d-na inspector învățământ special Daniela Brics, d-nele director  din C.S.E.I. Nr. 2 Bistrița, prof. Molnar Paula Nicoleta și prof.Țolca Susana Simona Crina și d-na director Talos Lolica Flavia de la Școala Gimnazială Șintereag.

          Activitatea a debutat cu întâlnirea copiilor în zona foișorului din parc, ocazie cu care aceștia s-au cunoscut și au interacționat (un moment special în care elevii s-au descoperit reciproc, au legat prietenii, s-au accepta reciproc).

          În continuare, activitatea a fost organizată pe patru ateliere creative de lucru (toate activitățile au fost desfășurate în mediul natural, în zone distincte din parc - elevii au trecut pe rând prin toate atelierele, au format echipe mixte -elevi din diferite școli, de vârste diferite etc.):

 1. Activitatea din cadrul primului atelier (în ciuperca din parc) i-a provocat pe copii să rezolve un puzzle, care a reprezentat modul în care elevul şi familia acestuia se potrivesc asemenea pieselor unui puzzle.

Responsabili activitate - prof. Țolca Crina, prof. înv. primar Daniela Salanță, prof. educ.Horga Liana, prof. educ. Diana Rus,  prof. educ. Angela Popceanca, prof. Georgiana Gheorghiţă și  prof. educ.Ani Silaghi;

2. Activitatea din cadrul celui de- al doilea atelier a debutat cu multiple activități țesute pe marginea povestirii terapeutice ”Povestea Ursulețului”(pe care copiii o cunosc dintr-o activitate anterioară întâlnirii directe), care prezintă o gamă variată de emoții pe care le trăiește ursulețul și felul în care acestea sunt gestionate în timpul călătoriei acestuia.

Responsabili activitate - d-na psiholog Alina Țere - Activitatea"6 Emoții, o Călătorie", psiholog Ramona Pașca -Povestea: "Îmi place de mine așa cum sunt!",  prof. înv. primar Gherman Adela, prof. înv. primar Gabriela Mateș, prof. Talos Lolica Flavia, prof. Dobrin Nadia, prof. Urs Oana Emilia;

 

3. Atelierul al treilea a propus parcurgea labirintul natural din parc, iar pe parcursul și la finalul traseului elevii au descoperit ursuleți ale căror chipuri exprimă 8 tipuri de emoții (bucurie, fericire, frică etc.)  și ”borcănașe cu miere” (surprize pregătite în prealabil).

Exaltarea și încântarea copiilor în cadrul acestor două probe sunt de nedescris! O adevărată aventură! Elevii au descoperit ursuleții și borcanele cu miere, iar la întoarcerea din labirint au lipit pictograma ursulețului, care rezona cu emoția pe care o simțeau în acel moment și loc, pe un afiș care înfățișa un borcan imens de miere!

Responsabili activitate - prof. Molnar Paula Nicoleta, d-na prof. Ionela Lupoaie, prof. Gabriela Drăguș, prof. Mena Roman, prof. Rodica Moldovan.

-Am propus și o variantă tipărită și una desenată cu cretă a labirintului pe care-l pacurge ursulețul, obstacolele întâlnite în cale și emoțiile pe care le trăiește în acele clipe.

Responsabili activitate- prof. Călușeriu Alex și d-na inspector învățământ special Daniela Brics

4. Activități sportive - primite cu bucurie foarte mare de către copii!!!! - au fost organizate diferite trasee de parcurs, jocuri cu mingea, jocuri de mișcare, dans, tenis etc.

Responsabili activitate - prof. Rus Ovidiu, prof. Nagy Dochița, prof. Adriana Miron, prof. Emilia Lorințiu;

Activitățile din cadrul proiectului derulat în acest an școlar au avut ca obiective:

- dezvoltarea abilităților celor 160 de elevi direct implicați în proiect, în a-şi identifica corect emoţiile şi gândurile și de a le gestiona în mod corespunzător, de a-şi regla emoţiile, gândurile şi comportamentele în situaţii diverse (managementul stresului, controlul impulsurilor, motivarea) şi influenţa lor asupra comportamentului);

- interacțiunea copiilor în cadrul activitățile creative / recreative propuse (rezolvarea sarcinilor de lucru, respectarea regulilor din jocurile alese, etc.).

- acceptarea reciprocă și cooperarea copiilor în derularea acțiunilor propuse în proiect.

 

 

Coordonatori proiect - prof.Lucreția Rodica Moldovan și prof. Urs Oana Emilia

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5