Luni încep înscrierile în clasa pregătitoare! Peste 2900 locuri disponibile în Bistriţa-Năsăud!

Înscrierea copiilor în clasa pregătitoare începe în data de 27 februarie 2017, prevede calendarul publicat de Ministerul Educaţiei. Completarea de către părinţi, online sau la şcoala la care solicită înscrierea copiilor, a cererilor-tip de înscriere se face în perioada 27 februarie - 16 martie 2017. Între 22 - 23 martie 2017 vor fi afişate în unităţile de învăţământ şi pe site-ul inspectoratului şcolar şi al unităţilor de învăţământ lista candidaţilor înmatriculaţi, numărul de locuri rămase libere şi lista copiilor neînscrişi după prima etapă.

Prima etapă de înscriere a copiilor în învăţământul primar (completarea/depunerea cererilor) începe în data de 27 februarie şi se încheie în data de 16 martie. A doua etapă se desfăşoară între 24 şi 30 martie. Evaluarea dezvoltării psihosomatice a copiilor se efectuează sub coordonarea Centrului judeţean/al municipiului Bucureşti de resurse şi asistenţă educaţională (CJRAE/CMBRAE) în perioada 22 februarie - 14 martie.

Fiecare unitate de învăţământ în care se organizează clasa pregătitoare are obligaţia să organizeze Ziua porţilor deschise într-una din zilele din intervalul 23 februarie - 2 martie. Cu această ocazie, părinţii şi copiii vor putea vizita spaţiile şcolare şi vor putea discuta cu cadrele didactice.

La nivel judeţului Bistriţa-Năsăud, pentru clasa pregătitoare sunt disponibile 2908 locuri în 157 de clase, atât în sistem tradiţional, cât şi Step by Step, în limba română, germană, maghiară, în învăţământ de stat şi privat.

          Astfel, toate şcolile gimnaziale şi colegiile de pe raza municipiului Bistriţa îşi propun să înfiinţeze câte o clasă de Step by Step în limba română, cu câte 25 de locuri. La Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu” va exista o clasă pregătitoare pentru limba germană (25 locuri), iar la Colegiul Naţional „Andrei Mureşanu”  şi la Şcoala Gimnazială Cireşoaia vor fi înfiinţate câte o clasă pregătitoare în limba maghiară cu 25, respectiv 17 locuri.  În limba maghiară, vor mai fi clase simultane la Bozieş, Ţigău, Matei, Fântânele, Nimigea de Jos, Viţa, Beclean, Reteag, Rodna şi Uriu.

În alte 76 unităţi şcolare de pe raza judeţului, cele 58 de comune, Năsăud, Sângeorz Băi şi municipiul Bistriţa, sunt prevăzute 104 clase pregătitoare, în sistem tradiţional, cu 2050 locuri.

Normal, cele mai multe clase sunt în municipiul Bistriţa, în top fiind Şcoala Gimnazială nr. 1 (patru clase), Şcoala Gimnazială „Avram Iancu” şi Şcoala Gimnazială „Ştefan cel Mare” (câte trei), Şcoala Gimnazială „Lucian Blaga”, Şcoala Gimnazială nr. 4, C.N. „Liviu Rebreanu” şi C.N. „Andrei Mureşanu” (câte două clase de 25 de locuri). Pe raza municipiului Bistriţa, vor fi clase pregătitoare şi la LPS Bistriţa, Liceul de Arte „Corneliu Baba”, Liceul de Muzică „Tudor Jarda”, Şcoala Gimnazială nr. 7 Viişoara şi la Sărata. În sistem privat, cu taxă, vor fi două clase pregătitoare la Liceul Creştin Logos (25 locuri) şi la Şcoala Primară Sfera (15 locuri), tot la Bistriţa.

La Sângeorz Băi vor fi patru clase pregătitoare la „Artemiu Publiu Alexi” şi una pe Valea Borcutului. La Năsăud sunt prevăzute trei clase la Şcoala Gimnazială „Mihai Eminescu” şi o clasă la C.N. „George Coşbuc”, în timp ce la Beclean vor fi trei clase pregătitoare la Şcoala Gimnazială „Grigore Silaşi” şi o clasă la C.N. „Petru Rareş”.

În mediul rural, câte trei clase pregătitoare vor fi la Prundu Bârgăului, la Rodna. De asemenea, din cauza numărului mic de copii în 90 de instituţii şcolare, clasa pregătitoare va fi în regim simultan, numărul copiiilor variind de la 1 (Miceştii de Câmpie, Stupini, Zoreni, Poderei) până la 11 (Cormaia – Sângeorz Băi).

Şi în centrele şcolare de educaţie incluzivă din Bistriţa, Beclean şi Unirea sunt prevăzute patru clase, cu o capacitate de 28 locuri.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5