Măgura Ilvei: Bilanţ pozitiv pentru primarul Valer Avram

Nelu Boldea

Odată cu încheierea primului semestru al acestui an, primarul măgurean a făcut o sinteză a principalelor obiective finalizate sau în curs de finalizare.
În perioada imediat următoare va fi dată în folosinţă capela mortuară, o investiţie de aproximativ 100.000 euro, asigurată din bugetul local. Autorităţile locale au finanţat şi lucrările la Casa Parohială. De asemenea, în această perioada pardoseala Bisericii Ortodoxe din centrul de comună va înlocuită, fiind montat un sistem de încălzire prin noua pardoseală de marmură. Nici cultul penticostal nu este uitat de autorităţile locale, astfel că au început lucrările la noua biserică din satul Arşiţa.
Centrul de Informare Turistică din Măgura Ilvei este funcţional, având doi agenţi de turism. Lângă acest edificiu va fi ridicat şi Monumentul Eroilor, o lucrare realizată de artistul plastic Maxim Dumitraş, finanţată de Consiliul Local. De asemenea, sunt în curs de achiziţie publică lucrările de asfaltare pe o distanţă de 11 km, între Măgura Ilvei şi Rodna, în valoare de 2 milioane euro, finanţate prin fonduri europene accesate printr-un proiect realizat de ADI Măgura Ilvei – Rodna.
Primarul Valer Avram se pregăteşte şi de sărbătoare, astfel că în 30 iulie va avea loc deja tradiţionalul Festival „Hora la Rotunda”.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5