Maria - absolventa supermerituoasă de la Liceul Radu Petrescu din Prundu Bârgăului

Condiţiile social-economice la care ne-au adus cei ce s-au căpătat după 1990 la baierele puterii au făcut şi fac ca mulţi dintre părinţi, în încercarea de a câştiga pita necesară familiilor, să-şi caute rostul în afara fruntariilor ţării. Copiii lor sunt nevoiţi să se descurce singuri ori să rămână eventual în grija şi ocrotirea bunicilor ori a altor aparţinători. Asistăm şi la situaţii în care viaţa obligă la inversarea rolurilor, în sensul că cei ce ar trebui ocrotiţi sunt nevoiţi să devină ocrotitori. Un exemplu ilustrativ e cel al Mariei, absolventă supermerituoasă a Liceului ”Radu Petrescu” Prundu Bârgăului.

 

În ultimul an de liceu, Maria s-a confruntat şi a fost nevoită să facă faţă unor perioade şi situaţii aproape imposibile: gospodăria bunicilor a fost inundată şi blocată de un adevărat munte de pietriş şi aluviuni aduse de un pârâiaş aparent inofensiv, iar în cea mai mare parte a anului binefăcător, din preajmă. După ce venea de la ore şi-a ajutat bunicii să evacueze apa, nămolul şi pietrişul din casă şi anexele gospodăreşti, să mai recupereze ceea ce putea fi recuperat, să spele şi igenizeze totul.

 

Ulterior, a avut parte de alte noi şi mari necazuri. Bunica, pe care o iubea tare mult, copleşită probabil de ceea ce li s-a întâmplat s-a îmbolnăvit, iar la scurt timp a decedat. La câteva luni a murit şi bunicul. În pofida implicaţiilor şi impactului negativ a acestor evenimente asupra pregătirii sale a dovedit că este un caracter puternic, s-a pretit temeinic, ceea ce i-a permis ca la examenul de bacalaureat recent susţinut să obţină rezultate, ce au adus bucurie părinţilor şi celor apropiaţi, cadrelor didactice şi colegilor de la liceul în care a învăţat şi de care ar fi mândri cu siguranţă şi iubiţii săi bunici. Felicitări fată frumoasă şi supermerituoasă! Succes pe mai departe !

 

Comentarii

09/07/20 17:57
Elena

Felicitari Maria sa ai mult noroc si multe bucurii.Succes la noul examen pentru facultatea De Stiinte Politice.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5