Lansare de carte

Marin Mălaicu Hondrari - „Războiul mondial al fumătorilor”

La cocheta şi eleganta unitate „Cafe Corso” din Piaţa Mică din Bistriţa a avut loc, miercuri, 4 noiembrie2015, o inedită lansare de carte – „Războiul mondial al fumătorilor”, semnată de Marin Mălaicu Hondrari, Ed. Polirom, Iaşi, 2015.
Cartea vândută la stand de către librăriile Aletheia, prin scriitorul Virgil Raţiu, a fost prezentată printr-un dialog interactiv între autor, scriitorul Dan Coman şi publicul tânăr de la mesele cu cafele aburinde şi sucuri.
Subiectul este unul minimalist, drag generaţiei douămiiste: în viitor în Uniunea Europeană se interzice, prin constituţie, în ţările membre, fumatul şi fabricile de tutun.
Doar, undeva la marginea Europei, într-o ţară imaginară, se mai poate fuma liber. Aici se vor refugia toţi fumătorii lumii.
E un fel de science-fiction cu tentă minimalistă.
Autorul şi Dan Coman au confecţionat un pachet de ţigări original, cu ţigări conţinând foi cu diferite mesaje, ce au fost împărţite cititorilor de la mese.
Autorul a mai menţionat că bunicul său atrăgea femeile la el acasă oferindu-le o baie caldă, pe când el, urmând exemplul strămoşilor, le oferea tinerelor prietene un pachet de ţigări Kent, LM, Malboro.
Organizatorul întâlnirii - Centrul Judeţean pentru Cultură Bistriţa-Năsăud, prin dl.dr. Gavril Ţărmure – director.
O seară inedită, cu tineri scriitori şi tematicile lor literare minimaliste, înconjuraţi la autografe de fanii lor foarte tineri.

Comentarii

06/11/15 13:17
dicționar

Și cochetă, și elegantă? Avea rochie neagră mulată, mănuși până la cot, colier de perle veritabile și pălărie à la Greta Garbo?

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5