Marş de protest al medicilor de familie

Medicii de familie ies în stradă. Începând cu ora 10.00, aceştia vor mărşălui în semn de protest faţă de bugetul alocat sănătăţii. Traseul marşului este Instituţia Prefectului –Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate.

Medicii de familie din judeţul Bistriţa-Năsăud protestează săptămâna aceasta împotriva bugetului alocat medicinii de familie prin închiderea cabinetelor pe perioada 18-20 februarie şi organizarea unui mars de protest. Până acum au fost depuse notificări de concediu de odihnă la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănatate. În această perioadă, aceştia nu îşi respectă contractul de prestări servicii medicale încheiat cu CJAS Bistriţa-Năsăud, însă au obligaţia de a asigura preluarea activităţii de un medic înlocuitor", a declarat Niculina Simona Ruis, preşedintele Asociaţiei Profesionale a Medicilor de familie/ Medicină Generală Bistriţa-Năsăud.

Asociaţia Medicilor de Familie a analizat sumele alocate asistenţei medicale primare prevăzute în proiectul de buget şi a constatat diminuarea cu 40% a sumelor prevăzute pentru asistenţa medicală primară pentru anul 2009, faţă de anul 2008, reducerea fiind mai drastică, neegalată de niciun alt sector din sănătate sau de un alt capitol prevăzut în buget.

Acest fapt reduce procentul alocat asistenţei medicale primare de la 9,2% in 2008 la 5,4% in 2009, în condiţiile în care bugetul FNUASS pentru anul 2009 este aproximativ egal cu cel din 2008. Diminuarea fondurilor asistenţei medicale primare va duce la falimentarea şi închiderea cabinetelor cu mai puţin de 1500 de pacienţi.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5