Martie literar și-n Cenaclul George Coșbuc

            Joi, 28 martie a. c, începând cu ora 18 și un sfert, Cenaclul George Coșbuc se întrunește într-o nouă ședință, la Casa de Cultură a Sindicatelor, Bistrița, în primitorul Birou al Directorului Alexandru Câțcăuan, Birou în care au poposit, de-a lungul timpului, multe personalități culturale, printre care și Mitropolitul Bartolomeu, un alt sărbătorit al lui martie. Vor citi, pentru analiză, din creațiile lor, adolescenții Alexandra Mânzat (proză) și Toni Chira (poezie).

            Alexandra Mânzat este elevă în clasa a X-a la Colegiul Național Liviu Rebreanu, fiind laureată a Concursului Național Tinere Condeie, ediția 2018, participând în Tabăra de Creație Tinere Condeie de la Muncel. De asemenea, este colaboratoare la Revista Pov 21, ce conține „punctele de vedere ale tinerilor secolului 21” din Bistrița și din țară. De anul acesta, ea frecventează și Cercul literar de la Palatul Copiilor Bistrița.

Toni Chira este un promițător poet dejean, autor al cărții Scufundări în Styx, apărută la Editura ASTRA Dej, în 2018, fiind laureat al Festivalului Vasile Lucaciu, 1-2 decembrie 2018, Cicârlău, unde a primit și Premiul Revistei Mișcarea literară. A debutat cu un grupaj de poeme, anul trecut, de Buna Vestire, în revista Cronograf din Satu Mare. Deși este doar elev în clasa a IX-a la Liceul Teoretic Alexandru Papiu Ilarian, Dej, este foarte implicat în viața literară a regiunii natale, fiind co-fondator, alături de poetul Radu Zăgrean, al Cenaclului Clepsidra din Dej.

Cu acest prilej, va avea loc și o Evocare – Teo Vrasmaș, după 20 de ani! Fratele acestuia, scriitorul Niculae Vrăsmaș, va prezenta cărțile semnate Teo Vrăsmaș, Raze de suflet – PoeziiTeo Vrăsmaș văzut de contemporani, Editura Charmides, Bistrița, 2018, și Poeme rebele, Editura Solon, Bistrița, 2019, volume îngrijite de domnul Niculae Vrăsmaș.

Și, pentru că „Ultimul Castelan”, Domnul Alexandru Câțcăuan, se găsește în săptămâna unui ceas aniversar, va fi sărbătorit și de mai tinerii (în majoritate) colaboratori de la Palatul Copiilor Bistrița, Cotidianul Răsunetul, Revista Mișcarea literară.

            Martie fiind luna în care sunt cuprinse și Ziua Scriitorului (3 martie) și Ziua Poeziei (21 martie), organizatorii Cenaclului propun și o lectură publică susținută de cei prezenți care scriu poezie, proză, critică literară.

            Sunt așteptați toți cei care își doresc și își permit să participe la un atelier literar ce se vrea dinamic, eficient și efervescent.

 

Ionela-Silvia Nușfelean

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5