Pur şi simplu

Măsuri anticriză

Criza economică mondială, europeană, dar mai ales românească li se datorează în cea mai mare parte celor care au luat decizii politice la vârf în numele poporului după 1989 – prezent, aducând ţara în stadiul de sărăcie lucie în care ne aflăm, resimţită doar de noi, cei mulţi, se impune o măsură urgentă pentru stoparea crizei prin solidaritate totală, la care să participe toţi locuitorii ţării, mai ales bugetarii de lux ai României.

1. Să se modifice, în regim de urgenţă, în Parlament, legea salarizării unice, în aşa fel încât salariu net maxim pentru bugetarii cu funcţii de conducere, demnitari, ex-parlamentari, guvernanţi, magistraţi, directori de agenţii, primari, generali, prof. universitari, doctori etc., să fie de 5 ori mai mare decât salariul net minim pe economie de aproximativ 3500 Roni, pentru creşterea salariilor se impune creşterea economică, având la bază sectorul privat real, pe care vor fi obligaţi să-l dezvolte pentru a creşte salariul minim şi implicit salariile lor!, altfel, săracii vor creşte în continuare şi criza la fel.

2. Să se recalculeze retroactiv toate pensiile nesimţite pe baza contribuţiei la fondul de pensii şi nu a legilor străine.

3. Reducerea nr. de parlamentari sub 300 şi o singură cameră, schimbarea locaţiei Parlamentului într-o clădire cu costuri mult mai mici. Casa Poporului să capete o destinaţie cu profit pentru ţară (simpozioane, summit-uri, artă etc.).

4. Toţi parlamentarii să întocmească rapoarte lunare de activitate privind calitatea muncii prestate pentru a-şi justifica sumele încasate.

5. Reducerea cheltuielilor parlamentarilor şi nu numai, la 1/2 (excursii de agrement, maşină, benzină, televizor, birou local unde-şi angajează neamurile etc.), de asemenea, cei 160 de parlamentari care huzuresc în hoteluri de lux, cu o chirie lunară de 8000 Roni să li se deconteze suma de 400 Euro, diferenţa să o suporte din buzunarul lor (Domnia şi prostia se plăteşte) de EI nu de noi.

6.T oate procesele pierdute de Statul Român la CEDOP, cât şi intern, datorită incompetenţei sau reaua voinţă a unor judecători, avocaţi, procurori etc., prejudiciile financiare să fie suportate de către aceştia (privatizări, vezi Petrom, retrocedări, sporuri nesimţite, salarii nesimţite, pensii nesimţite şi multe altele, inclusiv CSM-ul).

7. Revenirea urgentă la Legea 18 privind dobândirea averilor ilicite, prin confiscarea şi condamnarea d deţinătorilor, verificarea tuturor demnitarilor de după 1989 încoace, fără excepţie, de către o comisie din Parlamentul European.

Acestea sunt câteva măsuri anticriză pe care le solicit, sunt multe pe care le ştim cu toţii. Solidaritatea să înceapă de la vârf. Asta aştept de la Opoziţie, nu vorbe goale, bârfe.

Mi-am exprimat părerea „pur şi simplu”.

V. Man

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5