Memoriu PSD, marca Daniel Suciu

Consilierul judeţean PSD Daniel Suciu a înaintat un memoriu preşedintelui CJ Liviu Rusu prin care îi solicită revocarea hotărârii adoptate în cadrul şedinţei extraordinare din 19 noiembrie, deoarece se încalcă prevederile legale. Şi atunci, proiectul de hotărâre privind rectificarea bugetului judeţean a stârnit controverse, prin participarea la şedinţă, şi la vot a consilierului judeţean Vasile Marc, care şi-a dat demisia din PSD în 8 octombrie, şi astfel potrivit legii şi-a pierdut şi calitatea de membru PSD din partea căruia a candidat pentru funcţia de consilier judeţean.

„Aţi permis participarea lui Vasile Marc la şedinţa extraordinară şi la votul efectiv al proiectelor de pe ordinea de zi, cu toate că nu aveaţi cunoştinţă de faptul că acesta nu mai avea calitatea de consilier judeţean. În ceea ce priveşte votul proiectului de hotărâre privind rectificarea de buget, acesta nu s-a desfăşurat în condiţii legale, mai mult cu cât proiectul a fost adoptat cu un număr de 16 voturi şi 15 împotrivă, şi astfel votul lui Marc a asigurat majoritatea necesară pentru rectificarea bugetului judeţean pe anul 2008. În opinia noastră, Vasile Marc nu putea să participe la şedinţă şi nici să îşi exprime votul cu privire la proiectele supuse aprobării şi în consecinţă, hotărârea atacată este lovită de nulitate. Practic, votul consilierilor a fost egal de 15 pentru şi 15 împotrivă, iar o hotărâre se adoptă cu majoritatea voturilor consilierilor prezenţi (…) prin urmare, vă rugăm să dispuneţi revocarea actului atacat, acesta fiind emis cu încălcarea prevederilor legale, atât în ceea ce priveşte convocarea şi obiectul şedinţei, cât şi adoptarea hotărârii atacate”, se arată în memoriu.

Replica preşedintelui CJ Liviu Rusu a fost următoarea: „este un punct de vedere…asta nu înseamnă că este legal şi oportun”.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5