Micii rugbyşti de la Sângeorz-Băi, argint la Olimpiada Gimnaziilor!

Prima ediţie a Olimpiadei Gimnaziilor şi-a stabilit câştigătorii. Competiţia organizată de Comitetul Olimpic şi Sportiv Român, Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, împreună cu zece federaţii naţionale sportive se află la prima ediţie.

         Sportul din Bistriţa-Năsăud se poate mândri cu rezultatele obţinute de Şcoala Gimnazială „Artemiu Publiu Alexi” din Sângeorz-Băi. Echipa antrenată de prof. Ana Runcan a cucerit locul II şi medalia de argint, la Bârlad, performanţa fiind cu atât mai mare cu cât tradiţia acestui sport, în oraşul –staţiune, este de doar.... doi ani.

         „În urmă cu doi ani, Federaţia Română de Rugby a lansat proiectul „Muguri de campion”, care-şi propunea dezvoltarea sportului cu balonul oval în zonele în care acesta este mai puţin cunoscut. Au fost invitaţi toţi profesorii de educaţie fizică şi sport de la nivelul judeţului nostru. Ne-am înscris în acest proiect, iar Federaţia ne-a ajutat mult, cu echipament”, ne-a dezvăluit prof. Ana Runcan modul în care a început acest sport la Sângeorz-Băi.

         Din echipa vicecampioană – obligatoriu mixtă – au făcut parte Ioana Alexandra Runcan (premiu pentru cea mai tehnică jucătoare de rugby), Daniel Şteopoaie, Cosmin Scurtu, Ioan Cătălin Niculai, Ioan Jojă, Anca Jarda şi Cosmin Timocel. De altfel, elevii au fost premiaţi vineri, în cadru festiv, de către conducerea şcolii. Din clasele gimnaziale mai mici se remarcă Alin Hodoroga, Ionuţ Pop, Darius Şorecău, Elisabeta Moldovan, Andrei Honciu şi Oana Bulţa.

         „Anul trecut, am participat pentru prima dată la un concurs de rugby. Ne-am oprit în etapa zonală de la Şuncuiuş (Bihor). Anul acesta performanţa este remarcabilă. La Bârlad – echipa gazdă a şi câştigat titlul de campion – este o tradiţie de 60 de ani, noi împlinim în această toamnă doi ani. Este un joc care place foarte mult copiilor, pentru că este foarte dinamic. De aceea se joacă câte două reprize în de 5 minunte sală şi două reprize a câte 7 minute în aer liber. Este un joc non-contact la această vârstă, cu cinci jucători, în sală, dar obligatoriu şi o fată, şi şapte jucători, pe iarbă, cu două fete în teren”, ne-a explicat prof. Ana Runcan.

         Bucuria este cu atât mai mare cu privire la acest sport, asta pentru că şi copiii din ciclul primar au prins gustul rugbyului. La faza naţională a Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar, desfăşurată la Constanţa, în perioada 2-5 iunie, echipa din Sângeorz –Băi, antrenată de prof. Ana Runcan,  a obţinut medalia de bronz.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5