Învăţăm de la toate!

Micuţii grădinari, de la roata olarului la stomatolog

Preşcolarii din grupa mare A “Fluturaşii”, îndrumată de doamnele educatoarele Dragoş Claudia Alina şi Moldovan Ioana Maria de la Grădiniţa cu Program Săptămânal “Dumbrava Minunată” Bistriţa condusă de director prof. Sava Margareta, au desfăşurat un proiect în cadrul CAES, denumit “Învăţăm de la toate!”
În cadrul acestui proiect ne-am propus activităţi educative relaxante, inedite şi cu un puternic impact emoţional asupra copiilor. În prima zi am desfăşurat activitatea cu titlul “Micii artişti” în cadrul căreia copiii au vizitat Liceul de Arte “Corneliu Baba”, au asistat la o demonstraţie de olărit la roata olarului apoi au primit lut şi au modelat câte un vas sau un coşuleţ. În cea de-a doua zi am stat “De vorbă cu medicul stomatolog”. Am invitat în sala de grupă un medic stomatolog care le-a vorbit copiilor despre importanţa unei alimentaţii sănătoase pentru a avea o dantură frumoasă şi le-a demonstrat copiilor cum se realizează corect un periaj dentar. În a treia zi am desfăşurat activitatea “Şi noi vrem să îngrijim parcul”. Preşcolarii s-au întâlnit cu partenerii noştri, elevii din clasa I A de la Colegiul Naţional “Liviu Rebreanu” Bistriţa în Parcul Municipal. Împreună au desfăşurat o activitate de ecologizare a parcului, adunând crengi uscate căzute, apoi drept răsplată s-au jucat împreună şi au desenat pe asfalt cu cretă.
În această săptămână copiii, dând dovadă de multă imaginaţie, au confecţionat
lucrări pentru o expoziţie, punând mult suflet în realizarea acestora.
Expoziţia s-a desfăşurat în cea de-a patra zi în sala de grupă iar apoi lucrările au fost dăruite persoanelor de la Căminul pentru personae vârstnice Bistriţa, urându-le “Paşte fericit!” În ultima zi am mers “În lumea lui Guliver” unde copi
ii au vizitat spaţiul de joacă, au vizionat filmuleţe de desene animate, au cântat, au dansat şi s-au jucat. Copiii au fost încântaţi de activităţile desfăşurate şi au cerut să le repetăm când vom avea ocazia.
Prof. Dragoş Claudia Alina
Prof. Moldovan Ioana Maria

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5