Mihai Gabriel Pop și coechipierii săi de la Palat au cucerit laurii italieni

O echipă de șase elevi și trei profesori de la Palatul Copiilor Bistrița a participat la mobilitatea din cadrul proiectului Erasmus+ KA2 „ ICT OLYMPIC GAMES”, care s-a desfășurat în perioada 25 – 30 noiembrie 2019, în Taranto, Italia.

            Parteneriatul internațional cuprinde patru instituții de învățământ din: România (Palatul Copiilor Bistrița), Italia (I.I.S.S. Archimede, Talsano/ Taranto), Turcia (Mavikent Mustafa Ayse Acarbulut Anadolu Lisesi, Antalia) și Bulgaria (PTG "Tsar Simeon Veliki", Targovishte).

Proiectul urmărește următoarele obiective:

  • atragerea elevilor către domeniile știință, tehnologie, informatica, matematică;
  • dezvoltarea competențele digitale ale elevilor și cadrelor didactice pe  urmatoarele direcții: cetățenie, interacțiune și colaborare, crearea, procesarea si utilizarea materialelor si produselor digitale;
  • schimbul de bune practici în domeniul competențelor digitale pentru elevi si profesori;
  • dezvoltarea în rândul tinerilor a unui sentiment de apartenență la Uniunea Europeană, făcându-i conștienți prin experiența cetățeniei europene active;
  • dezvoltarea competențelor, strategiilor și instrumentelor de gândire critică, aplicabile în toate aspectele vieții digitale, participanții fiind pregătiți pentru a deveni cetățeni responsabili, atât în calitatea lor de consumatori independenți cât și de producători de produse digitale, în această lume în continuă schimbare.

            Mobilitatea din Italia a fost prima întâlnire de lucru și a constat atât în activități ale elevilor, cât și activități de învățare ale profesorilor: prezentarea țărilor, orașelor, instituțiilor de învățământ, a sistemelor educaționale, dezbateri și workshopuri, dar și competiții. În urmă concursului de IT, structurat pe mai multe nivele, elevul Mihai Gabriel Pop, clasa a XI-a, membru în al 9-lea an al cercului de informatică de la Palatul Copiilor Bistrița, a obținut, detașat, locul I. Și la secțiunea pe echipe, România s-a clasat pe locul I, în top 10 regăsindu-se 5 elevi bistrițeni: laureatul, Alexandra Bălan, Lari Filipoiu, Mario Sima și Mihai Apopi.

            În periplul italian, s-au integrat în  manifestările întreprinse și eleva Antonia Chiciudean, participantă, în special, în calitate de jurnalistă (are în pregătire un reportaj) și profesorii Ionela-Silvia Nușfelean și Călin Deac. Mobilitatea din cadrul proiectului Erasmus+ KA2 „ ICT OLYMPIC GAMES” este pentru întreaga echipă a Palatului o experiență deosebită, care marchează sub aspect educațional, cultural și afectiv.

            Pe lângă întâlnirile de lucru, echipa românească a vizitat orașele Matera(inclusa in Patrimoniul mondial UNESCO si capitala culturală europeană 2019), Lecce și Bari, a degustat mâncarea tradițională italienească, a închegat legături, a beneficiat de multe oportunități, fapt care ne îndreptățește să credem că Erasmus poate deschide minti si poate schimba vieți.

 

Profesor Iulia Istrate, coordonator proiect Erasmus

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5