Mihai Mureşan: Unele licee nu se raportează la nivelul mediu pe ţară

În organizarea Inspectoratului Şcolar Judeţean BN şi a Ministerului Educaţiei Naţionale, în cadrul Joia directorului ca zi metodică s-a desfăşurat la Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu” Bistriţa o întâlnire a directorilor de colegii naţionale, licee şi licee tehnologice din judeţ, unde au fost puse pe tapet o serie de analize obiective în cadrul sistemului actual de învăţământ, a programei şcolare cât şi metode şi procedee de eliminare a mediocrităţii în rândul elevilor şi creşterea performanţei şcolare.
Pe agenda directorilor au fost analizate şi comentate rezultatele simulării la BAC, analiză prezentată de prof. Mihai Mureşan – inspector şcolar general adjunct al ISJ, prezent la activitate, iar din datele prezentate concluziile au fost în sensul că: unele licee nu se raportează la nivelul mediu pe ţară, sunt unităţi de învăţământ cu rezultate slabe care trebuie să-i îngrijoreze pe directori şi corpul profesoral, prezenţa la simulare a fost una bună faţă de alţi ani.
Există condiţii egale de învăţământ în toate liceele, dar trebuie perfecţionate metodele de organizare a sistemului, a modului de lucru, cât şi supravegherea directă de către directori a modului de aplicare a celor mai eficiente metode şi procedee în procesul de asimilare a cunoştinţelor şi o atenţie sporită la factorii decizionali.
Sunt licee cu rezultatele foarte bune şi sunt şi elevi buni în licee cu rezultate slabe. La Liceul Tehnologic „Henri Coandă” din Beclean prezenţa la simulare a fost foarte bună, elevii care frecventează au intrat cu medii foarte mici, sub 5,90 la sută sunt navetişti şi sunt reţinuţi de părinţi la muncile agricole, fapt ce conduce la o promovabilitate mică la examenul de BAC.
Sunt binevenite înfiinţarea şcolilor profesionale pentru a urma cursurile acestora elevii slab pregătiţi. Au urmat expunerile şi dezbaterile asupra temelor expuse de d-na prof. Speranţa Unciu cu „Statistici asistente” şi prof. Iuliana Chilom, dir. C.C.D. cu „IPT – probleme specifice”, „Coerenţa documente manageriale”, „Exemplu de bună practică” şi „Nevoi de formare MIS, REC”.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5