Ministrul Agriculturii crede că iniţiativa de interdicţie a exportului de animale vii în state terţe UE nu va fi adoptată de Parlament

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Petre Daea, crede că proiectul de lege iniţiat de senatorii liberali Florin Câţu şi Marcel Vela, prin care se propune interzicerea exportului de animale vii către state terţe ale Uniunii Europene nu va fi adoptată de Parlament. Iniţiativa se referă într-o prima etapă la animalele mai tinere de 3 luni, iar din 2025 ar urmă să se aplice pentru toate.

         „Au fost îngrijorări, dar la mine sunt şi reproşuri în direcţia celora care au asemenea iniţiative, care nu merită să fie discutate, pentru că sunt împotriva interesului pe care-l are ţara. Mă îngrijorează când există o asemenea iniţiativă, dar ele nu vor avea finalitate, întrucât Parlamentul României este atent la interesul statului şi legiferează şi pune în mişcare acele acte care ajută fermierii români şi nu le obstrucţionează activitatea. E un act care nu va vedea votul final în Parlament”, a declarat ministrul Petre Daea, la Bistriţa.

De altfel, PSD a  precizat că "această propunere legislativă demonstrează încă o dată cât de rupți de realitate sunt inițiatorii ei și cât de puțin înțeleg situația fermierilor români". "O astfel de reglementare ar afecta grav relațiile comerciale foarte bune pe care România le-a construit în timp cu statele din Orientul Mijlociu, ceea ce ar conduce la intrarea în faliment a multor fermieri români"., a transmis PSD.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5