Transilvania salvează agricultura

Ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără: Marea rezervă de agricultură este în Transilvania

*marea rezervă de agricultură este în Transilvania*producţia de grâu din acest an este de peste opt milioane de tone, din care patru milioane de tone sunt pentru export*Ministerul Agriculturii stă bine la absorbţia fondurilor europene, dar disproporţionat*producătorul de materie primă în România este esenţial pentru ceea ce înseamnă dezvoltarea economică*

Ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără, a declarat, vineri, la Bistriţa, că marea rezervă de agricultură este în Transilvania, iar producţia de grâu din acest an este de peste opt milioane de tone, din care peste patru milioane de tone sunt disponibile pentru export.

,,Producţia scriptică la grâu este de peste 7,2 milioane de tone. În realitate, producţia la grâu este de peste opt milioane de tone, o spun cu toată răspunderea. Asta înseamnă un disponibil pentru export de peste patru milioane de tone. (…) E prima oară când putem discuta despre un anumit grânar. Producţia e de excepţională calitate. Sunt judeţe în care grâul este sută la sută bun pentru panificaţie. În media pe ţară, proporţia de grâu bun pentru panificaţie este de peste 80 la sută. Reintrăm în clubul exportatorilor de grâu, unde România trebuie să rămână”, a declarat Valeriu Tabără.

Ministrul Agriculturii estima, că 80% din recolta de grâu din acest an este panificabilă, ,,60% din producţie fiind de o foarte bună calitate”.

Tabără a mai spus, la Bistriţa, că Ministerul Agriculturii stă bine la absorbţia fondurilor europene, dar absorbţia s-a realizat disproporţionat. Oficialul speră ca odată cu înfiinţarea noului minister al Afacerilor Europene, lucrurile să meargă într-o direcţie mult mai bună.

El a reiterat ideea că producătorul de materie primă în România este esenţial pentru ceea ce înseamnă dezvoltarea economică.

Vineri, la Bistriţa, ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără, s-a întâlnit cu fermieri, oameni de afaceri din judeţ.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5