Ministrul Bogdan Ivan a semnat Memorandumul de Înțelegere între MinisteruL Digitalizării și Ministerul Inteligenței Artificiale din Emiratele Arabe Unite

Astăzi, la Abu Dhabi, în prezența Premierului Marcel Ciolacu și a Președintelui Emiratelor Arabe Unite, Mohammed bin Zayed Al Nahyan, am semnat alături de omologul meu, Omar Sultan Al Olama, Ministrul pentru inteligență arficială și economie digitală, Memorandumul de Înțelegere între Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării și Ministerul Inteligenței Artificiale, anunță ministrul Bogdan Ivan. Potrivit acestuia, România este astfel în clubul select al statelor pregătite pentru revoluția noilor tehnologii.
'Principalele direcții de acțiune sunt: schimburile de experiență între institutele de cercetare și universitățile specializate; dezvoltarea de proiecte comune în cercetarea tehnologiilor IA; creșterea investițiilor private în IA, cu accent pe start-up-uri și IMM-uri care dezvoltă soluții inovatoare; programe comune de educație și formare profesională. Emiratele Arabe Unite sunt un model de guvernare high-tech și au una dintre cele mai accelerate dezvoltări economice din lume. Aici a fost creat primul minister de IA din lume, precum și prima universitate de profil. De partea sa, România are un avantaj fundamental în alinierea economică și legislativă cu Uniunea Europeană, a doua cea mai mare piaţă globală. Pentru că economiile noastre sunt orientate către viitor, relaţia României cu EAU este strategică. Am găsit în Emirate numeroși investitori interesați de oportunitățile digitale pe care România le oferă și am prezentat proiecte concrete prin care cei 200.000 de experți IT români pot dezvolta soluții inovative, care aduc viitorul mai aproap", declară ministrul Bogdan Ivan.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5