Ministrul Sorina Pintea: Nu vom suplimenta numărul de posturi în medicina şcolară. Triajul epidemiologic îl poate face un cadru didactic

         Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat că nu vor fi suplimentări de posturi în zona medicinei şcolare, până activitatea acestora nu va fi redimensionată şi regândită.  

„Nu vom avea suplimentări de posturi în medicina şcolară. Ştiţi foarte bine că salariul unui medic şcolar a crescut foarte mult, peste 14.000 lei. Doresc să redimensionăm activitatea medicului şcolar. Eu cred că nu este nevoie de medic şcolar în fiecare şcoală, ci de un medic care să cuprindă mai multe şcoli. Se lucrează la chestiunea aceasta, inclusiv ca medicul din şcoală să ajute la programul naţional de vaccinare. Pot să vă spun că dacă autorităţile locale doresc să înfiinţeze cabinete medicale şli să angajeze medici, pot să o facă. Ministerul Sănătăţii nu va angaja şi nu va finanţa până nu va şti exact ce e de făcut”, a declarat ministrul Pintea.

Ministrul Sănătăţii a precizat că triajul epidemiologic, un termen care sună pompos, poate fi făcut şi de cadrele didactice.

         „A fost epidemia de gripă şi discutam de triajul epidemiologic. Toată lumea a spus că nu putem să facem, că nu avem medic şi asistenţi. Nu, triajul epidemiologic îl poate face cadrul didactic. Cei care au aceeaşi vârstă ca mine poate mai ţin minte că mergeam la şcoală şi se verificau unghiile şi batistuţa. Acesta este triajul epidemiologic. Dacă un cadru didactic vede că unui copil i se face rău, îl trimite la medicul de familie sau la spital”, a precizat ministrul Sorina Pintea.

 

 

 

 

Comentarii

23/04/19 17:50
Marius Nicolae Pop

Doamna Gabriela Ciornei, dumneavoastra ce ati inteles ? Autoritatile locale, pot sa infiinteze cabinete medicale dar MS, nu incurajeaza si nu finanteaza...!!As dori sa inteleg si eu, cum rezolvam situatia? Cu respect,dr.MNPop

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5