Competenţele medicilor şcolari vor creşte din 2019! Salarii de 14.000 lei!

Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii, a anunţat, în cadrul unei conferinţe de presă,  că începând din 2019 vor fi mărite competenţele şi atribuţiile medicilor şcolari.

         „Au fost mai multe propuneri legate de funcţionarea cabinetelor de medicină şcolară, inclusiv cu medicina dentară. Este o parte a programului de Guvernare. Începând cu anul viitor, competenţele medicilor şcolari vor creşte în mod deosebit. Vor avea competenţe inclusiv în zona de vaccinare, ca să nu spun „cum a fost odinioară”, şi să completăm competenţele medicilor de familie. Nu aş putea să vă dau un răspuns concret, din ianuarie, din februarie, dar pot să vă spun că se discută la nivelul Ministerului Sănătăţii, la nivelul Guvernului, a Ministerului de Finanţe extinderea competenţelor cabinetelor de medicină şcolară”, a declarat Sorina Pintea.

         Întrebată de ce nu au fost bugetate posturi la cabinetul de medicină şcolară de la Prundu Bârgăului, unde autorităţile locale au finanţat amenajarea a două cabinete foarte bine dotate, ministrul Sănătăţii a menţionat că acest asptect nu ţine neapărat de Ministerul Sănătăţii, şi că nu ar fi primit o astfel de solicitare de la Prundu Bârgăului.

         „Ştiţi foarte bine că anul acesta, cu 1 martie, majorându-se salariile, inclusiv la medicina şcolară – un medic şcolar are 14-15.000 lei net – în momentul când bugetezi un post nou trebuie să ai o proiecţie bugetară şi nu poţi la mijlocul anului să scoţi mai multe posturi de medicină şcolară. Autorităţile locale, dacă doresc, pot să cofinanţeze, dar un medic şcolar în acest moment este foarte bine plătit. Până la urmă trebuie extindem competenţele pentru că trebuie să facem anumite lucruri de banii aceştia”, a mai spus Sorina Pintea. 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5