Managerul Gabriel Lazany: Vrem să le dăm posibilitatea medicilor să lucreze şi după-amiaza, să nu fie nevoiţi să meargă în privat

Managerul SJU Bistriţa, Gabriel Lazany, a anunţat că îşi propune să implementeze la Bistriţa un sistem prin care medicii Spitalului Judeţean şi din Ambulatoriu să îşi poată desfăşura activitatea şi după orele de program, urmând să fie recompensaţi pentru orele prestate. Modelul a rămas să fie copiat de la Baia Mare, acolo unde manager a fost ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea.

“Medicina este o profesie liberală, iar deocamdată legea le permite acest lucru. Dacă nu le-ar permite acest lucru, cu siguranţă nu ar lucra (n.n. şi la public şi la privat). Noi încercăm să modificăm un pic Regulamentul şi modul de funcţionare al policlinicii, pe un model pe care l-a pus în practică doamna ministru a Sănătăţii, Sorina Pintea, la Baia Mare, şi vrem să-l implementăm şi la Bistriţa în sensul că medicii care îşi desfăşoară activitatea suplimentar faţă de norma care este în contractul cu Casa de Asigurări de Sănătate să nu mai fie nevoiţi să plece după-amiaza în sistemul privat, să-şi desfăşoare în continuare activitatea la spital, iar spitalul să remunereze, să le dea o parte din veniturile încasate. Cred că ar fi mult mai corect şi mai cinstit din partea personalului să facă acest lucru, în condiţiile în care vom încerca să-i plătim - poate nu ca la privat, pentru că la privat se fentează anumite impozite, sunt artificii legale, în sensul că se fac contracte pe SRL-uri şi se plăteşte 1%, iar ca angajat la spital i se reţine 42% - dar vom face ca veniturile să fie în proporţie inegală, adică veniturile să fie mai mult către medici ca să putem să-I dăm o sumă mai mare”, a declarat Lazany.

Acesta nu a putut preciza câţi dintre cei aproximativ 160 de medici lucrează şi în sistem public şi în sistem privat.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5