Mircea Chira: Peste 75% din populaţia estimată a judeţului a fost recenzată. Bistriţa-Năsăud, locul patru la nivel naţional

           Mircea Chira, directorul Direcţiei Regionale de Statistică Bistriţa-Năsăud, a anunţat, în cadrul şedinţei Colegiului Prefectural, că Bistriţa-Năsăud se află pe locul patru la nivel naţional, la data de 28 iunie, după ponderea persoanelor recenzate din totalul populaţiei rezidente estimate. Astfel, până la acea dată, a fost recenzată 75,4% din populaţia estimată, un procent mai mare înregistrându-se doar în Botoşani, Vrancea şi Vâlcea.

          În Bistriţa-Năsăud, populaţia estimată de recenzat este 273.926 persoane, dintre care 129.427 persoane s-au autorecenzat. Au rămas de recenzat prin corectare de date 144.499 persoane, iar din acestea, până la finele săptămânii trecute, erau deja recenzate 77.207 persoane.

          Practic, a mai rămas de recenzat până la data de 17 iulie un sfert din totalul populaţiei estimate, dar dată fiind situaţia la nivel naţional există şansa ca această perioadă să fie extinsă, la fel cum s-a întâmplat şi cu autorecenzare. Mircea Chira a făcut un apel la populaţie ca în situaţia în care autorecenzarea este considerată incompletă să accepte interviul cu recenzorul faţă-n faţă.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5