Mircea Geoană (PSRO): Cu Dragnea în frunte, PSD se duce rapid către o lungă perioadă de opoziţie la nivel naţional

Mircea Geoană, preşedintele Partidului Social Românesc, consideră că fostul său partid, pe care l-a şi condus câţiva ani, se îndreaptă spre Opoziţie şi irelevanţă, dacă în fruntea lui va rămâne Liviu Dragnea.
„Nu pot să ascund faptul că prima iubire nu se uită niciodată. Am o afecţiune profundă pentru ceea ce am crezut că este şi că va rămâne un partid de stânga şi democratic. PSD-ul de astăzi, PSD-ul lui Dragnea nu mai este nici de stânga, nici democratic. Nu am crezut niciodată că cineva cu probleme în justiţie va continua să rămână în funcţie, sfidând opinia publică. Ăsta nu este un partid de stânga. Cu tot regretul, ce a fost dragostea de tinereţe este una, dar obligaţia mea ca om politic, ca om de stat e să dăm României om alternativă autentic de stânga. (...) Acel mod de a face politică e unul care e condamnat la dispariţie. Cu Dragnea în frunte, PSD se duce rapid către irelevanţă şi o lungă perioadă de opoziţie la nivel naţional începând cu această toamnă”, a precizat Mircea Geoană, la Bistriţa.
În schimb, partidul pe care acesta îl conduce se vrea a fi după alegerile din acest an principala forţă a stângii româneşti. Mircea Geoană a menţionat că în aceste alegeri, pentru PSRO este mult mai onest să-şi testeze puterile în relaţia cu cetăţenii. Chiar dacă PSRO are o înţelegere postelectorală cu PNL pentru crearea de majorităţi, până atunci „îşi vede de culoarul de stânga”.
În context, senatorul Mircea Geoană a menţionat că PSRO a pornit de la ideea că este nevoie de o schimbare mult mai profundă în România. „Există în clipa de faţă o uriaşă nemulţumire a opiniei publice faţă de sistemul tradiţional de partide, există o prăpastie de neîncredere între cetăţean şi clasa politică actuală şi este obligaţia fiecărui om integru, bun profesionist, bun patriot să încerce să umple acest vid”, a explicat Geoană.
Liderul PSRO a precizat că există obligaţia de a construi ceva diferit în politică „pornind de la întoarcerea la ideologie, la valori şi la principii”, asta după ce partidele din România nu mai au un crez politic. În plus, PSRO îşi propune să reinventeze democraţia, în sensul democraţiei participative, deschiderii către societate. Nu în ultimul rând, Geoană a menţionat că „ingredientul obligatoriu al acestei perioade este o revoluţie a bunei guvernări”, asta în contextul în care în România politicile publice nu sunt făcute aşa cum ar trebui.
„Dacă statul român va fi condus de aceeaşi clasă politică, coruptă, imprecisă, neprofesionistă şi dacă administraţia statului român, inclusiv primăriile, consiliile locale, ministerele nu vor fi populate cu oameni de bună calitate, vă spun că există riscul ca România să fie strivită între plăcile tectonice care se reaşază”, a remarcat Geoană, menţionând de un context politic internaţional excepţional.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5