Mitropolitul Andrei a binecuvântat Monumentul Eroilor şi Altarul de Vară din Sita

Credincioşii parohiei Sita din protopopiatul Beclean s-au bucurat de prezenţa în mijlocul lor a ÎPS Părinte Andrei, Arhiepiscopul şi Mitropolitul Clujului. Ierarhul a binecuvântat noul Altar de vară construit în vecinătatea bisericii şi a săvârşit apoi Sf. Liturghie, alături de un sobor de 15 preoţi. Răspunsurile au fost date de corul parohiei, format din tineri, care au fost îmbrăcaţi în straie populare. La slujbă au luat parte numeroşi credincioşi, între care s-au numărat şi oficialităţi locale şi judeţene, amintind aici pe primarul Sorin Hognogi, parlamentarii Ioan Deneş şi Daniel Suciu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean-Alexandru Pugna, administratorul judeţului-Florin Moldovan. Cei prezenţi au putut afla mai multe despre lupta omului cu duhurile necurate, din cuvântul de învăţătură rostit de ÎPS Părinte Andrei: „Răul este prezent peste tot. Diavolul îşi face lucrarea lui, însă, sunt destul de mulţi oameni care nu cred în existenţa diavolului... Saducheii nu credeau nici în înger, nici în învierea morţilor. Credeau în Dumnezeu, dar toate celelalte le negau. Şi iată că, Domnul Iisus Hristos le-a demonstrat că există diavol, că există păcat şi împotriva acestuia trebuie luptat”.
La final, Mitropolitul Clujului i-a acordat pr. paroh Doru Plăian, brâul roşu, specific rangului preoţesc de iconom. De asemenea, primarului comunei Spermezeu, Sorin Hognogi şi altor ctitori, Înaltpreasfinţia Sa le-a oferit diplome de aleasă cinstire, iar copiilor prezenţi, le-a dăruit cărţi de rugăciune.
În şirul evenimentelor de la Sita, a avut loc şi sfinţirea monumentului ridicat în faţa bisericii, în cinstea eroilor din sat, căzuţi în cele două Războaie Mondiale. La Sita a fost o zi aleasă. Pentru modul în care are grijă de Casa Domnului, care este din ce în ce mai frumoasă, pentru faptul că i-a readus acasă pe eroii satului, într-un monument frumos, părintele Doru Plăian merită toată lauda. Nu putem decât să fim bucuroşi că am fost prezenţi alături de sitari într-o zi în care pentru ei s-a scris istorie.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5