Mitropolitul Andrei a binecuvântat tabăra de la Colibița. Zeci de copii participă la ateliere de teatru, chitară, modelaj Fimo, pictură, gastronomie

sursa Radio Renasterea

Zeci de copii au participat în aceste zile la tabăra „Bucuria de a fi tânăr” ce a avut loc la Colibița. Aceasta a fost organizată de Asociațiile Tinerilor Creștin Ortodocși din Bistrița, Năsăud și Beclean. Timp de 5 zile, în perioada 30 iunie- 4 iulie, copiii au avut parte de activități interactive, discuții duhovnicești, jocuri și diverse ateliere.
O zi specială a fost cea în care copiii au primit vizita Înaltpreasfințitului Părinte Andrei şi a protopopului Alexandru Vidican. Arhiepiscopul și Mitropolitul Clujului le-a vorbit tinerilor despre importanța lor în societate, oferindu-le mai multe exemple vrednice de urmat. Amintindu-le despre legătura strânsă dintre ucenic și duhovnic, Înaltpreasfinția Sa, l-a dat ca exemplu pe Sf. Ap. Pavel și îndemnurile pe care acesta le-a adresat ucenicilor săi Tit și Timotei. Totodată, i-a încurajat să devină misionari, urmând exemplul sfinților și să se îndeletnicească cu lectură duhovnicească.

„În această tabără, participanții și-au putut dezvolta abilitățile artistice și practice prin participare la ateliere propuse cum ar fi: teatru, chitară, modelaj Fimo, pictură, gastronomie, sau prim-ajutor. Printre invitații noștri s-au numărat pr. Gavril, duhovnicul Mănăstirii de la Piatra Fântânele și pr. Simon Bretfelean, care ne-au împărtășit din bogata lor experiență duhovnicească. Pentru a vedea modele de viețuire creștină și liniște duhovnicească, maica stareță cu alte două maici de la Mănăstirea Piatra Fântânele au organizat două ateliere, unul de litografie și altul de împletire a cruciulițelor de piept. Luând contact direct cu viața monahală, tinerii au trăit momente de neuitat și au putut afla despre ce înseamnă ca un om să fie în legătură cu Dumnezeu”, a declarat inspectorul eparhial pentru tineret al Arhiepiscopiei Clujului, pr. Tudor Mudure.

O a doua sesiune a taberelor pentru copii va fi organizată la Colibița, în perioada 27 iulie-1 august.

Comentarii

07/07/14 10:34
Vizitator

Colibita anilor ’60 era cunoscutarecunoscuta la nivel national prin vestitele taberele scolare organizate aici, si care erau gazduite in inconfundabilele cabane a caror infatisare era inspirata din arhitectura montana specifica Tirolulului Austriac. Era suficient sa vezi pe o carte postala ilustrata o astfel de cabana acompaniind un colt de natura montana, ca sa stii ca-i vorba despre Colibita. Dupa construirea barajului acele cabane au disparut pe fundul lacului si odata cu ele si taberele scolare au devenit o amintire. Iata insa ca incet incet Colibita tinde sa revina la statutul de statiune a taberelor scolare. Un exemplu este tocmai tabăra „Bucuria de a fi tânăr” ce a avut loc la Colibița în perioada 30 iunie- 4 iulie . Aceasta a fost organizată de Asociațiile Tinerilor Creștin Ortodocși din Bistrița, Năsăud și Beclean, iar actiunea se anunta a nu fi singulara, o a doua sesiune a taberei fiind anuntata în perioada 27 iulie-1 august.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5