Mitropolitul Andrei a pus piatra de temelie la o nouă biserică în Bistriţa: Rugăm pe Bunul Dumnezeu să răsplătească lucrarea dumneavoastră

„E o zi importantă a acestui cartier al Bistriţei, pentru că s-a pus piatră de temelie pentru biserică nouă, ocrotită de Sfinţii Împăraţi „Constantin şi Elena”. Rugăm pe Bunul Dumnezeu să răsplătească lucrarea dumneavoastră, pentru că astăzi aţi zidit biserică în cinstea acestuia. Să vă bucuraţi cum se pune temelia, cum se ridică zidurile, cum se ajunge la cupolă şi să fim cu toţii sănătoşi şi în momentul în care biserica va fi sfinţită. Să vă ajute Dumnezeu dumneavoastră tuturor, părintelui Sigartău şi primarului Ovidiu Creţu, care a sprijinit toate unităţile de cult din Bistriţa şi, cu siguranţă, o va sprijini şi pe aceasta”, a spus după slujba de sfinţire, mitropolitul Andrei.
Astăzi, Înaltpreasfinţitul mitropolit Andrei, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, din care au făcut parte pr.protopop Alexandru Vidican, pr. arhidiacon Claudiu Grama şi directorul Seminarului Teologic din Cluj – Liviu Vidican, a pus piatra de temelie la noua biserică ce se va construi în Parohia Viişoara II, care va avea hramul Sfinţii Împăraţi „Constantin şi Elena”. La eveniment a fost prezent şi primarul Ovidiu Creţu. Parohia, înfiinţată în anul 2013, este încredinţată părintelui Sigartău Călin.
Parohia are în componenţă aproape 100 de familii de credincioşi ortodocşi şi se află în cartierul Viişoara, pe un teren în suprafaţă de 6,73 ha, fiind situat într-o zonă centrală accesibilă şi foarte reprezentativă.
În prezent, veniturile realizate în parohie, prin contribuţia credincioşilor sunt foarte mici, iar pentru demararea lucrărilor este nevoie de un sprijin financiar consistent. Preotul Călin Sigartău, cu multă putere de muncă şi dorinţă de a demara lucrările, solicită sprijinul cuvenit din partea celor care iubesc casa lui Dumnezeu. Din puţinul fiecăruia, din bănuţul văduvei se pot aduna sumele necesare pentru ca şi la Viişoara, Parohia nr. 2 să poată beneficia de un spaţiu adecvat desfăşurării slujbelor religioase. Toţi cei care doresc să contribuie la ridicarea Sfântului locaş se pot adresa părintelui Călin, de la Parohia Ortodoxă „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena” din cartier Viişoara nr. 2. Telefon 0754406447.
Tot astăzi, a avut loc Conferința preoțească a preoților din Protopopiatul Ortodox Bistrița, prezidată de Înaltpreasfințitul Arhiepiscop și Mitropolit Andrei, însoțit de părintele consilier Cristian Baciu, părintele arhidiacon Claudiu Grama consilier pe probleme de protocol al Arhiepiscopiei. La finalul slujbei de Te-Deum Înaltpreasfințitul Andrei a vorbit credincioșilor despre importanța temelor din Conferința preoțească și anume despre: ”Educația religioasă a tinerilor în ” noua ordine morală”. Tema a fost susținută de Pr.Prof Dr.Liviu Vidican Manci Directorul seminarului Teologic din Cluj-Napoca.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5