Moaştele Fericitului Iuliu Hossu, la Biserica Buna Vestire din Bistriţa spre venerare de către credincioşi

Episcopul de Cluj-Gherla, Florentin Crihălmeanu, s-a aflat, duminică, în mijlocul credincioşilor greco-catolici din Bistriţa, unde, la Biserica Buna Vestire, a oficiat Sfânta Liturghie împreună cu un sobor de preoţi. Prezenţa episcopului, din nou, la Bistriţa are o semnificaţie cu totul deosebită. Înaltul ierarh a încredinţat preotului protopop Ioan Vasile Frişan relicve ale Fericitului Cardinal Iuliu Hossu.

          În Cuvântul de Învăţătură, Episcopul Florentin a vorbit despre Cardinalul Iuliu Hossu, cel pentru care credinţa a fost viaţa însăşi: „Credinţa sa rămâne pentru noi un far luminos, să menţinem vie memoria acestor înaintaşi, să facem un abecedar al credinţei pentru viaţa noastră. Să învăţăm să ne îmbogăţim în Dumnezeu, fiindcă toate rămân aici pe pământ după trecerea la cele veşnice. Să medităm asupra credinţei pe care a avut-o de-a lungul întregii sale vieţi cel care a fost beatificat la 2 iunie 2019, pe Câmpia Libertăţii de la Blaj de către Papa Francisc.

          De asemenea, Episcopul Florentin a vorbit despre filmul dedicat Cardinalului, ce cuprinde momente emoţionante, tulburătoare din viaţa acestuia.

          Moaşte ale Cardinalului Iuliu Hossu, încredinţate Bisericii Buna Vestire, sunt însoţite de un atestat care certifică faptul că fragmentele de os aparţin într-adevăr acestuia. Aceste moaşte rămân în permanenţă în biserica protopopială, spre venerare de către credincioşii bistriţeni şi nu numai.

          Să amintim faptul că aici, la această biserică, mai există şi moaşte ale Sfântului Anton de Padova şi ale Sfintei Rita.

          Tot duminică, a fost binecuvântată, prin stropirea cu apă sfinţită, placa inscripţională cu numele Cardinalului Iuliu Hossu, la statuia dezvelită în urmă cu un an cu prilejul împlinirii a 100 de ani de la Marea Unire de la Alba Iulia, eveniment epocal la care Iuliu Hossu a avut un rol deosebit de important.


Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5