Modernizarea Ambulatoriului Spitalului de Urgenţă Bistriţa-Năsăud, în licitaţie pe SEAP

Consiliul Judeţean a lansat procedura de achiziţii publice pentru execuţie lucrărilor de construcţii şi furnizare de echipament tehnologic privind obiectivul ,,Modernizarea, dezvoltarea şi echiparea Ambulatoriului Spitalului de Urgenţă al judeţului Bistriţa-Năsăud”.

Potrivit anunţului postat pe SEAP, valoarea estimată a acestui contract este de 14,915,056.81 lei (fără TVA), criteriul de atribuire fiind preţul cel mai scăzut. Data limită de depunere a ofertelor este 11 septembroie, zi în care documentaţiile vor fi şi deschise.

În fapt, antreprenorul care îşi va adjudeca licitaţia va executa lucrări de modernizare, consolidare la trei corpuri de clădire, şi anume izolarea termică a pereţilor, dotarea clădirilor cu ascensor, refacerea sau înlocuirea finisajelor interioare, înlocuirea tâmplariei interioare de lemn cu tâmplarie nouă, refacerea pardoselilor, înlocuirea reţelelor termice interioare, a corpurilor de încălzire, centralelor termice. De asemenea, vor fi înlocuite instalaţiile electrice, vor fi refăcute instalaţiile sanitare, urmând ca încăperile să fie dotate cu instalaţii de climatizare/ventilare. Nu în ultimul rând, vorbim despre dotarea clădirilor cu instalaţii moderne/performante de acces, pentru înregistrare, control şi supraveghere, de refacerea instalaţiilor pentru stingerea incendiilor, de instalaţii de telefonie şi de internet pentru cabinet, dar şi de repararea tencuielilor exterioare existente şi zugrăvirea lor.

Proiectul, implementat pe perioada a 24 luni, este finanţat prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, Axa prioritară 3 „Îmbunătăţirea infrastructurii sociale”, Domeniul major de intervenţie 3.1- „Reabilitarea/modernizarea/echiparea infrastructurii serviciilor de sănătate”.

Valoarea totală al proiectului a ajuns la 36.133.011,70 lei, din care 24.849.302,65 lei reprezintă cheltuielile eligibile. Contribuţia proprie de 2% din cheltuielile eligibile este de 496.986,05 lei, la care se adaugă valoarea TVA - 6.951.485,91 lei şi cheltuielile neeligibile ale proiectului - 4.332.223,14 lei. Nu în ultimul rând, cabinetele Ambulatoriului vor fi dotate cu aparatură medicală de ultimă generaţie şi cu mobilier specific, fapt care a determinat ca valoarea acestui proiect să fie majorată, faţă de varianta iniţială, cu circa 3 milioane de euro.

Pe parcursul implementării proiectului, nu vor exista sincope majore în activitatea medicală din cadrul Policlinicii, o parte din servicii urmând să fir transferate la spital.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]